Wiif Fit - Update Problems

superdon

Inactive User
Joined
Feb 14, 2006
Messages
103
Reaction score
0
Hi all

Got a Wii Key chip and got Wii Fit yesterday.

When I start the game, it asks to update. Its getting stuck about a thir way through. Had this problem in the past a couple of times, but a few reboots and try again sorts it. But, its just not happening this time! Tried leaving it overnight, all day, rebooted loads of times, changed wireless channells to 1 and 12.

Any other ideas?

Its pretty annoying having the new toy and not being able to play it - especially when its legit!!
 

DoomedEarl

VIP Member
VIP Member
Joined
Oct 4, 2005
Messages
1,864
Reaction score
263
Location
South of England
What firmware are you on? 3.2E is the latest at the moment. Have you updated the firmware through the internet in the system settings? Then run the game update.
 

xbc

DW Member +
Joined
Jul 7, 2005
Messages
815
Reaction score
25
Location
Worcestershire
Also update your wiikey 1,9s if not already done Highlander has put some updates for the wiikey in the stickies
I have a wiikey and wiifit works fine when I am not using the wiifit board for my dinner tray.
 

superdon

Inactive User
Joined
Feb 14, 2006
Messages
103
Reaction score
0
ah so the problem is connected to the chip? i havent got a programmer, so need to get the chip updated i guess.
 

Highlander

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 1, 2001
Messages
13,283
Reaction score
514
Location
Manchester
ah so the problem is connected to the chip? i havent got a programmer, so need to get the chip updated i guess.
you don't need a programmer for wiikey m8.

like xbc said, i have put wiikey updates in stickies section, just burn the 1.9s update to disc and insert it in wii, and let it run, this will update wiikey to 1.9s f/w.

it will do a test run first, then a proper update, so do not interrupt the process.

any probs, pop back in here.
 

chronoman

VIP Member
VIP Member
Premium Member
Joined
Feb 12, 2006
Messages
2,272
Reaction score
102
Location
Home of Golf
hi
i got one of first chips from (wii man).
the wii fit worked but now doesnt play now.Other games are ok but doesnt even reckognise wii fit when in.
It also says something about a device when i try and play mario kart.
Do i need a new Wii chip?
 

xbc

DW Member +
Joined
Jul 7, 2005
Messages
815
Reaction score
25
Location
Worcestershire
I think so m8, see Oggy about a yaosm chip if your ok to swap it over
if your chips in a holder even better not soldering
 

bilabonic

VIP Member
VIP Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,930
Reaction score
169
So this Wiifit update is safe on all chips ? Only asking as just fitted an Argon 1.8 on a fully updated Wii (3.2E via net) and it is asking for it ?

Shall i go ahead then ?
 

superdon

Inactive User
Joined
Feb 14, 2006
Messages
103
Reaction score
0
ok, sorted the update by pulling out the chip. does the update fine now, and plays fit fine. wont play when I put it back in though.

Is Wii Free now dead then? Do I just need it updating or can it be replaced? I have the chip mounted externally.
 

xbc

DW Member +
Joined
Jul 7, 2005
Messages
815
Reaction score
25
Location
Worcestershire
You just need a new Yaosm off Oggy and then you plug it in where your old one was
wiifree now gone
 

iliveinuk

DW Regular
Joined
Feb 7, 2007
Messages
1,480
Reaction score
56
My wii fit didnt ask for an update?? Is that because my machine is already up to date? Im using the 9 wire wasabi, works fine. I have had a few games ask for an update b 4, then when they try, they realise the system is up to date, but i cant for the life of me remember the wii fit even asking.
 

Oggy

Inactive User
Joined
Oct 27, 2007
Messages
2,365
Reaction score
196
Yup, YAOSM latest is a straight swap for wiifrii.

Got about 25 left.
 

woodchin

Inactive User
Joined
Oct 7, 2005
Messages
240
Reaction score
1
Yup, YAOSM latest is a straight swap for wiifrii.

Got about 25 left.

Hi Oggy,

I have a wiifrii chip installed on a mates wii with this firmware - YAOSM_12f629_675_smgtest4_d2a.hex
He is having problems with the Wiifit game, is there a newer firmware for the wiifrii chip than the one he has?
If so can you give me a link to it.

Thanks woody
 

Oggy

Inactive User
Joined
Oct 27, 2007
Messages
2,365
Reaction score
196
WiiFree is YAOSM before it evolved basically.

The only way to update the chip is to remove it and reprogram it in a PIC programmer.
 

woodchin

Inactive User
Joined
Oct 7, 2005
Messages
240
Reaction score
1
I have found YAOSM 3.1.
If I program this to the pic will it solve the problem?

Thanks
 

Oggy

Inactive User
Joined
Oct 27, 2007
Messages
2,365
Reaction score
196
If its the Unauthorised Device 001 message you are seeing, then yes.
 
TEST
Top