TomTom 7 on PDA - Instructions

Balrock

Inactive User
Joined
Apr 30, 2007
Messages
46
Reaction score
0
devil666x

Thanks for that it worked great should i put that file somewhere for others to use?
Also do you know how to backup favorites from mt TT1 to my Mda i cant find the file.

Again thanks for your help.
 

The Dentist

VIP Member
VIP Member
Joined
Apr 2, 2006
Messages
8,321
Reaction score
1,027
Location
London
devil666x

Thanks for that it worked great should i put that file somewhere for others to use?
Also do you know how to backup favorites from mt TT1 to my Mda i cant find the file.

Again thanks for your help.

Im not sure about uploading any files mate im sure people can ask.

Regarding favourtes:

\MyDocuments\TomTom Navigator Settings\ directory.
 

delluser

Inactive User
Joined
Jan 29, 2009
Messages
1
Reaction score
0
Does anyone know which tomtom software has text to speech option?
thanks.
 

neil_cricket

Inactive User
Joined
Jan 25, 2009
Messages
2
Reaction score
0
Hi
Anyone able to help, trying to run Tomtom version v7.910.9185
with Australia Map version is Australia_815_2086

But getting "No Maps Found "

Any ideas what the issue is and how I can fix it.

Do I need to use Australia_815_2059 maps, if so does anyone know where I can get a copy

Thanks
Neil
 

miky

Inactive User
Joined
Jan 31, 2009
Messages
1
Reaction score
0
Hello. I tried to do it on my HTC Touch Diamond, but a dont get it. Can anyone help me?

Thanks.
 

mmbf461

Inactive User
Joined
Jan 25, 2009
Messages
6
Reaction score
0
Would this work on a Imate 9502 Ultimate? and is the install process still the same?
 

Tavadelphin

Inactive User
Joined
Feb 9, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Location
NW Vermont, USA
Ok - I give uup lol

The answer does not appear to be here so it must be so simple no else was slow enough to need to ask but

I havce ponly gotten cab files from the cd I have TomTom NA v665.1293

So no META or DCT etc I have looked in the cab files with zipgenius and do not see those file types either

Where do they come from heh?? What do I do next ?

DOH!!!

Well then I will deal with first things first then -

It turns out that the cab files fails to install so i need to address that issue then I will have the files I need to fix - I was hoping i could fix the files elsewhere then they would make the install work better - dreams are wonderful things to have - am using TomTom NA v665.1293 CD

Thanks will get back if/when I hit the next wall -
 
Last edited by a moderator:

The Dentist

VIP Member
VIP Member
Joined
Apr 2, 2006
Messages
8,321
Reaction score
1,027
Location
London
Ok - I give uup lol

The answer does not appear to be here so it must be so simple no else was slow enough to need to ask but

I havce ponly gotten cab files from the cd I have TomTom NA v665.1293

So no META or DCT etc I have looked in the cab files with zipgenius and do not see those file types either

Where do they come from heh?? What do I do next ?

the cab file is the installation mate, you need to run that on the PDA. The meta and dct are in the map folder.
 

Tavadelphin

Inactive User
Joined
Feb 9, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Location
NW Vermont, USA
Thanks Devil -

Tried to install the Cabs after transfering them to the phone - 2 different map sets and they both failed - and as is normal for WM no useful error information.

Does any one happen to know whether a cab install will simply fail as unsuccessful if there is not enough room on the SD Card to "install"/ex=and the maps in the SD card or is there a proper "not enough space" type message?

I may need to go find a way to figureou tif the map files are the problem.

They are the V set I referenced above -

Thanks for settingme on the right path -
 

The Dentist

VIP Member
VIP Member
Joined
Apr 2, 2006
Messages
8,321
Reaction score
1,027
Location
London
Thanks Devil -

Tried to install the Cabs after transfering them to the phone - 2 different map sets and they both failed - and as is normal for WM no useful error information.

Does any one happen to know whether a cab install will simply fail as unsuccessful if there is not enough room on the SD Card to "install"/ex=and the maps in the SD card or is there a proper "not enough space" type message?

I may need to go find a way to figureou tif the map files are the problem.

They are the V set I referenced above -

Thanks for settingme on the right path -


Even tho you select SD card as install location, it will try to install system files in the actual device so you will need at least 10mb for tt7.
 

fanni

Inactive User
Joined
Feb 12, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Just trying to get my head round this now

just can't tomtom home to see my pda

bloody thing is driving me mad

any other way to get my device id??
 

abb16ott

Inactive User
Joined
Apr 9, 2008
Messages
31
Reaction score
0
Just trying to get my head round this now

just can't tomtom home to see my pda

bloody thing is driving me mad

any other way to get my device id??

If u copy the ttnavigator.bif file to your c: drive and open with notepad it will tell u what ur id is
 
Last edited:

[email protected]

Inactive User
Joined
Feb 18, 2009
Messages
2
Reaction score
0
I am just a newbie here and I am following the instructions but I seem not able to see the jpg or download the .rar I get a message that there are some limitations to a membership. Can some-one please help me out?

thank you wizzards dearly

Niek
 

[email protected]

Inactive User
Joined
Feb 18, 2009
Messages
2
Reaction score
0
Mega mega thanks to you all.

I used to run TT nav 6 on my old phone so I had Tomtom home installed on my pc. I installed TTN7.450.9028_repack.cab on my touch HD (needless to say: my new phone) and started it. It asked to install a city map, which I confirmed. Then I took my old Wester Europe map version 675 and added that map via Tomtom Home on my new phone. I added a voice via Tomtom Home and... It works! I did nothing with device ID's and stuff, it was just a chaotic pick in the dark. So if you happen to have an old version of tomtom running in TT Home, first try that in combination with TT nav 7.4

Thank you all very much from the heart!

Niek
:drink:
 

TarquinJ

Inactive User
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1
Reaction score
0
OK guys I dont see this anywhere in the forums so decided to write one up. I've finally managed to install tomtom 7 on my pda (mda compact3).
So here goes:

1) Find the device ID of your PDA.
To do this you will need tomtom home from HERE

Install then connect your pda usig active sync.
It will recognise your device and after strting up, see the pictures below where you have to click.

2) Download TTN7.450.9028_repack.cab from somewhere (usual places, just search in google and you will find)

3) Download MAP. I got this one United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland_v720.1802.

4) In the map folder you will find loads of files, we want the 3 files that end with META, PNA and DCT. Copy them to a another folder called "insert_meta_from_Map_here". <--- yes thats the name of the folder.

5) Go one step up from the folder you should have 4 files and one folder. the 4 files ar called:

DeviceID.txt
RunMeforDCT.bat
tt7_keygen.exe
meta.txt

and the folder is called:

insert_meta_from_Map_here

In the DeviceID.txt just copy and paste your device ID.
double click on RunmeForDCT.bat > select Option 1 > Follow instructions.
Once it has completed, go into the "insert_meta_from_Map_here" folder and copy the new META, PNA and DCT files into your map folder and replace them. > Your map is now ready.

Put the TTN7.450.9028_repack.cab into the storage card of your PDA and run it. it will install tomtom on your PDA. > copy map onto the storage card.
Run tomtom and off you go!

Any problems let me know guys hope this helps and hope i been clear.

Hi I too am new to this, have downloaded the details as above, but i am unable to find the .dct file in the map folder, i also am unable to run/open the .bat file inorder to put my device ID in enabling the maps on my ipaq5400 can anyone help, as when i run TomTom7 it says "activation failed" "sorry this is not the correct activation code for the product United_Kingdon_and_Republic_of_Ireland.
 

k73sundar

Inactive User
Joined
Feb 27, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Thanks for the notes devil666.
Does this apply to all versions of TT and WM6.1?

Thanks
 

Vascariz

Inactive User
Joined
Mar 10, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Location
Sydney, Australia
Thanks heaps going to give it a go.

Just checking you need easyusetools to generate the dct?

The repack map I dld did not not have dct
 

chuxsta

Inactive User
Joined
Mar 15, 2009
Messages
6
Reaction score
0
hi all,
got the HTC blackstone, got TOMTOM7 on and working fine, even got the map pack noticed due to this guide....

BUT!!!
when entering the activation key for the maps i hit a problem.

there is not enough space in the key field to enter in all of the activation key.
i think there were 9 digits left over.
 

Batsniper

Inactive User
Joined
Mar 26, 2009
Messages
6
Reaction score
0
I'm not sure I got the correct device ID, is this correct?
DeviceUniqueID=XXXXXXXXXX

I got this from the ttnavigator.bif that's installed in the Program Files\Navigator\* directory.
 
TEST
Top