HELP - removed Red Jumper on 4010 now it wont work!!!

M

martinmacca

Guest
Hi, i followed the guide on the vortex site to reset the PIN on the box which meant removing the red jumper. After replacing the jumper i've lost the Network ID and cant fix it. I've tried changing the Default Frequency from 643.000 to the correct one and pressing services to re-tune without any luck - When the box boots it says NIT Er12 then Er11 - PLEASE HELP
 
Last edited by a moderator:

TBC

Inactive User
Joined
May 5, 2005
Messages
4,015
Reaction score
50
martinmacca said:
Hi, i followed the guide on the vortex site to reset the PIN on the box which meant removing the red jumper. After replacing the jumper i've lost the Network ID and cant fix it. I've tried changing the Default Frequency from 643.000 to the correct one and pressing services to re-tune without any luck - When the box boots it says NIT Er12 then Er11 - PLEASE HELP


remove any splitters ect and connect the box directly to the main feed into the house. the netid will be lost when pulling the red jumper, but this box should reset its own netid.
 

AtmelAce

Inactive User
Joined
Dec 8, 2004
Messages
793
Reaction score
5
Location
Farnborough
I thought you had to set net id on a 4010 with Libby after pulling the jumper- Check you have the right Net id in eng menu.
 
M

martinmacca

Guest
Right i've removed the splitter and connected the box to the main feed
entered Default Frequency = 811.000
pressed services to re-tune
waited 2 mins
then rebooted
no luck
Am i doing this right ?
It wont let me enter the Network ID - its just *****
 

khan

Member ++
Joined
Mar 19, 2005
Messages
460
Reaction score
7
hi
4010 are auto setting if u r in pure *hell area.
it will go thru few loops of er11/12 then it should work ok
 

TBC

Inactive User
Joined
May 5, 2005
Messages
4,015
Reaction score
50
just leave it a while, so it gets the idea that it has to look for a new netid. eventually you should see nit appear on the led display. make sure you sym rate is correct for your area also.
 
M

martinmacca

Guest
Cheers Guys!!! Thanks for all the info - my box has now come back to life :banana:
Whoever wrote the vortex guide needs to put a warning message that the box gets completly reset in the tutorial on resetting the PIN ;)
Phew
 
Last edited by a moderator:

nidgefranklin

Inactive User
Joined
Nov 21, 2005
Messages
41
Reaction score
1
Location
Lincolnshire
i had the same problem, pulled red jumper and the box had lost everything. my solution was to manually re insert the net id freq and hey preston it was back on in seconds
 
TEST
Top