Enigma Fast Scan (How To)

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,814
Reaction score
12,446
this is for 600c but also for 500c (just goto manual search instead of automatic)

Menu

Setup

Manual Transponder Scan

Frequency will be set for whatever channel you was watching,so you will need to change this to your area (see below)

Change the Symbol Rate to your own as well

Tick The inv:

Also Tick The Network Search

Start Scan

********************************************************

To find the default frequency

Goto All Services list (OK RED) and look for channel FLASH/FLASH SERVICE or DTV SERVICE

this will give you your default frequency 00*** whatever yours is

Select the channel then go to Menu
Information
Stream Info
Scroll Right
scroll Right



Scans in 2min 11sec's for me and hasnt missed a channel as yet :proud:





:Cheers:
 

mullo

Inactive User
Joined
Jan 27, 2007
Messages
447
Reaction score
5
this is for 600c but also for 500c (just goto manual search instead of automatic)

Menu

Setup

Manual Transponder Scan

Frequency will be set for whatever channel you was watching,so you will need to change this to your area (see below)

Change the Symbol Rate to your own as well

Tick The inv:

Also Tick The Network Search

Start Scan

********************************************************

To find the default frequency

Goto All Services list (OK RED) and look for channel FLASH/FLASH SERVICE or DTV SERVICE

this will give you your default frequency 00*** whatever yours is

Select the channel then go to Menu
Information
Stream Info
Scroll Right
scroll Right



Scans in 2min 11sec's for me and hasnt missed a channel as yet :proud:





:Cheers:
Thanks Rat just what I needed appreciate it mate keep up the great work
 

john18715

Inactive User
Joined
Aug 14, 2005
Messages
146
Reaction score
1
Cheers for the info but I couldnt find a channel called FLASH/FLASH SERVICE or DTV SERVICE. Is there a list available with the frequencies for each area?
 

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,814
Reaction score
12,446
did you press OK then RED ?

should be there m8
 

john18715

Inactive User
Joined
Aug 14, 2005
Messages
146
Reaction score
1
Sorted now. I got the frequency from one of the software update channels - DL PVR Explorer ...
 

PaphosAL

Veteran flasher
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,598
Reaction score
399
Location
Oasis- Surrounded by bandits and noisy brats
It turns out that certain peeps have always used this method of Scanning in Enigma, but never mentioned it, coz they assumed that everyone else already knew and were doing it the same! LMAO!

I wasn't one of them, LOL! But I've just tested this on dbox2 with SS-Enigma 4.0 and it's wicked. I then deleted my cables.xml and rebooted, then repeated the scan. It worked! How cool is that?

Cheers- AL :)
 

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,814
Reaction score
12,446
your right PaphosAL its been about a while and Ive only been doing it this way the last few months

I kept meaning to post it but kept forgetting lol
 

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,814
Reaction score
12,446
thats should already be set to your provider
eg Telewest (Vermin) 6952
 

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,814
Reaction score
12,446
Im sure thats 6887
 

leighinibiza

Inactive User
Joined
Mar 28, 2008
Messages
45
Reaction score
0
the only channel I can find in my service list to find my default frequency is DTV1 is this the one I need? It's coming up as 00363, sound about right?
 

ricky8777

Premium Member
Premium Member
Joined
Mar 23, 2002
Messages
182
Reaction score
6
Location
Dover, Kent, United Kingdom
Cheers for the info but I couldnt find a channel called FLASH/FLASH SERVICE or DTV SERVICE. Is there a list available with the frequencies for each area?
thanks davie
went to DTV SERVICE and scaned from that channel,,,easy, it.s all done for u lol
thanks
Richard
And the TOP POST. Cheers

DON'T Forget to
Tick The inv:

Also Tick The Network Search

Start Scan
 

leighinibiza

Inactive User
Joined
Mar 28, 2008
Messages
45
Reaction score
0
Top post, the only problem with mine is it isn't finding any transponders or any channels, is there anything else I may be able to try?
 

Gunner786

Inactive User
Joined
Sep 28, 2007
Messages
581
Reaction score
1
havent got any dtv service channel guys,

any other channel i can go to?
 
TEST
Top