Black screen at PC startup

Andy2807

New Member +
Joined
Mar 2, 2019
Messages
5
Hi, my PC screen turns black After bios screen logo, and won't go on. If I turn off and on the screen it runs into Windows. It's been doing this since i installed a Sapphire Rx580. Someone has experienced the same problem?
 

Seedy_r0m

DW Regular +
Joined
Mar 22, 2005
Messages
4,285
What happens when you remove the graphics card and revert back to the default setting?

At least do some basic troubleshooting before crying for help!
Any beeps?
What Windows OS?
Power supply wattage?
Motherboard?
 

KhuramG

VIP Member
VIP Member
Joined
Sep 20, 2003
Messages
1,589
What power PSU do you have in your PC - these cards are power hungry and require at least 500+ W - I would go with 750W + deepening on what other components you have installed.

Also if its a software issue - did you completely uninstalled the previous drivers before installing the new card? Google DDU uninstaller and let us know how you get on.
 

Andy2807

New Member +
Joined
Mar 2, 2019
Messages
5
What happens when you remove the graphics card and revert back to the default setting?

At least do some basic troubleshooting before crying for help!
Any beeps?
What Windows OS?
Power supply wattage?
Motherboard?
Sorry for being superficial, here's the setup:
Asrock Pro4 Z270
Intel i5-7600k
Corsair RGB DDR4 3200mhz
XFX 750W 80+ Gold
HDD Toshiba P300 1TB
SSD Crucial MX300 275GB
 

KhuramG

VIP Member
VIP Member
Joined
Sep 20, 2003
Messages
1,589
Read your post again, it seem the computer is running and the issue is with the display when you start your PC?

Are you connected to the monitor via HDMI or Displayport or DVI? Have you tried plugging it in a different port at the back of the card to see what happens?
 

Andy2807

New Member +
Joined
Mar 2, 2019
Messages
5
I'm connected via DP, but I haven't tried changing port. This morning I've started the pc and the issue didn't come up. At this point idk what to think.
 

KhuramG

VIP Member
VIP Member
Joined
Sep 20, 2003
Messages
1,589
cool - do try a different port or try connecting via HDMI to see if the situation improves. thanks
 

Andy2807

New Member +
Joined
Mar 2, 2019
Messages
5
Haven't tried yet, but a strange notification by AMD software pops up everytime I have the problem: "Default Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected system failure". I don't think it's a display problem anymore.
 
TEST
Top