Upgrading RAM

ronster

Inactive User
Joined
Jan 29, 2007
Messages
1,092
Reaction score
39
Location
Manchester
Hi all,ive recently installed xp on my old pc which is only 256mb of ram.The pc is saying there is not enough memory and is hardly running at all.Ive looked inside the pc and there is room for another memory stick the one thats already in says, pc133 sdram 32m x 64 256mb DIMM module.
1,do i need another identical module same make or will any 256mb pc133 DIMM do.
2,Is it just a case of slotting it in and the pc will automatically use it or do i have to do something else aswell.
Thanks total novice:Boo:
 

bn3

Member +
Joined
Apr 17, 2006
Messages
945
Reaction score
63
Location
ask me
you should be fine with prety much all sticks of pc133 unless you have a very fussy motherboard, and yes just slot it in m8 , its as simple as that ,,, and if there is a problem with it the pc will not boot with it in.(you dont have to use anther 256 m8 it can be prety kuch any size you want ,,as long as your mobo can handle it .. and if its using pc133 i would say it would most likley be able to handel a gig ov ram across the 2 slots 2x 512 ) so put what size you can get your hands on in there dude you should be fine
 
Last edited:

ronster

Inactive User
Joined
Jan 29, 2007
Messages
1,092
Reaction score
39
Location
Manchester
you should be fine with prety much all sticks of pc133 unless you have a very fussy motherboard, and yes just slot it in m8 , its as simple as that ,,, and if there is a problem with it the pc will not boot with it in.(you dont have to use anther 256 m8 it can be prety kuch any size you want ,,as long as your mobo can handle it .. and if its using pc133 i would say it would most likley be able to handel a gig ov ram across the 2 slots 2x 512 ) so put what size you can get your hands on in there dude you should be fine
Thanks for that m8,would it be ok to mix them, 256 and 512mb
 

Partycan

Inactive User
Joined
Oct 27, 2005
Messages
1,220
Reaction score
3
Location
HELL
256 and 512 pc133 will work fine more the better for XP.
Windows 98 and ME only need max 512 of pc 133 .

Have Fun.
 

davidh

<font color="RED">Administrator</font>
VIP Member
Joined
Aug 9, 2001
Messages
14,953
Reaction score
121
Location
LIVERPOOL
Hi all,ive recently installed xp on my old pc which is only 256mb of ram.The pc is saying there is not enough memory and is hardly running at all.Ive looked inside the pc and there is room for another memory stick the one thats already in says, pc133 sdram 32m x 64 256mb DIMM module.
1,do i need another identical module same make or will any 256mb pc133 DIMM do.
2,Is it just a case of slotting it in and the pc will automatically use it or do i have to do something else aswell.
Thanks total novice:Boo:
i have an old P3 500mhz with 128mb of ram running windows xp sp2 and it runs fine
 

biffo1

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Dec 5, 2006
Messages
9,096
Reaction score
2,127
Location
Manchester
it will still run slow , you need @least 512 megs of ram but a gig will do it mate specially if u dont have a great processor
 

Partycan

Inactive User
Joined
Oct 27, 2005
Messages
1,220
Reaction score
3
Location
HELL
Min for XP is as siad 512 , DDR would be even better and 1 gig of matched corsair running 1:1 dual channel would be even better.

Have A look, this is what is in this pc.
 
TEST
Top