Homeplug Homeplugs

Napster

Global Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Aug 12, 2003
Messages
18,792
Reaction score
6,847
Location
Black Country
Ok need little advise I have 2 x solo2 with cable tuner plugged in 1 is plugged direct to router and other is homeplugs, the one with home plugs keeps glichig some night really bad the one direct is solid, is this because homeplugs is going via extension lead

Cheers
 

CyborJaX

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Nov 11, 2010
Messages
4,496
Reaction score
1,774
Location
Doncaster
Extension Leads with Anti Surge Protection can cause issues with Power Plugs/HomePlugs you are better off with the old type with no filtering for this function, also the question do you trust you are not going to get a surge this is what you have to decide.
 

installer

DW Regular
Joined
Aug 9, 2009
Messages
1,314
Reaction score
150
Swap boxes around and see if the glitching stops [emoji56]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

fus10n

VIP Member
VIP Member
Joined
Sep 5, 2016
Messages
1,128
Reaction score
819
The Homeplugs do power down and go into sleep mode. My older homeplugs were by zyxel and they supplied a program to configure the device not to power down. Maybe this is the problem?

Another Idea is to change the power adapter your using, not because it may be anti-surge, just it might be old or faulty.
 

ketmp

Satellite Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Sep 16, 2014
Messages
2,588
Reaction score
1,606
I read that homeplugs with passthrough are best option still, ideally, plugged into mains socket rather than any trailing extension.
 

Napster

Global Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Aug 12, 2003
Messages
18,792
Reaction score
6,847
Location
Black Country
I read that homeplugs with passthrough are best option still, ideally, plugged into mains socket rather than any trailing extension.
Homeplug arrived today and was very easy to add to my homeplug network and so far connection is fine and transfer speed to HD via network is very fast almost as fast as direct connection to router :)
 

Napster

Global Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Aug 12, 2003
Messages
18,792
Reaction score
6,847
Location
Black Country
Just an update I noticed it was still freezing but it's not network related it's the image if you go up a channel and back to channel it's fine, so flashed OpenATV and so far it's been OK but only time will tell.

Sent from my SM-T530 using Tapatalk
 
TEST
Top