Dbox2 prob

grant

Member ++
Joined
Aug 9, 2005
Messages
229
Reaction score
1
Location
in the shed
Hi can anyone help me with this problem,
debug: Given up BOOTP/TFTP boot
boot net failed
debug:
BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)
debug:
debug: Transmitting BOOTP request via broadcast
debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.0.23, My IP 192.168.0.202
debug: Sending TFTP-request for file C/ppcboot92807/ppcboot_nullmodem
ßdebug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS
debug: BMon V1.0 mID 01
debug: feID 7a gtxID 0b
debug: fpID 5a dsID http://Hallenberg.com
debug: HWrev X5 SWrev 0.81
debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08
WATCHDOG reset enabled
debug: autoboot aborted from terminal
dbox2:root> boot net net net net net net net net net net
debug:
BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)
debug:
debug: Transmitting BOOTP request via broadcast
debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.0.23, My IP 192.168.0.202
debug: Sending TFTP-request for file C/ppcboot92807/ppcboot_nullmodem

------ Systeminformations ------
Selected networkdevice: Accton EN1207F Series PCI Fast Ethernet Adapter - Packet Scheduler Miniport (0)
IP-address of the networkdevice: 192.168.0.23
IP-address which the dbox gets: 192.168.0.202
Operatingsystem: Microsoft Windows XP Professional (Build 2600)
------ Powered by http://www.dboxservice-hallenberg.de ------



DISPLAY ON DBOX READS

BMonv1.0 mID 01
feID 7agtxID 0b
fpID5a dsID 01-43.79.cb.05.00.00-17HWrev X5 sWrev 0.81B/Ex/F1 (MB)32/00/08
 

de_deej

Inactive User
Joined
Oct 3, 2005
Messages
840
Reaction score
3
grant said:
Hi can anyone help me with this problem,
debug: Given up BOOTP/TFTP boot
boot net failed
debug:
BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)
debug:
debug: Transmitting BOOTP request via broadcast
debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.0.23, My IP 192.168.0.202
debug: Sending TFTP-request for file C/ppcboot92807/ppcboot_nullmodem
ßdebug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS
debug: BMon V1.0 mID 01
debug: feID 7a gtxID 0b
debug: fpID 5a dsID http://Hallenberg.com
debug: HWrev X5 SWrev 0.81
debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08
WATCHDOG reset enabled
debug: autoboot aborted from terminal
dbox2:root> boot net net net net net net net net net net
debug:
BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)
debug:
debug: Transmitting BOOTP request via broadcast
debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.0.23, My IP 192.168.0.202
debug: Sending TFTP-request for file C/ppcboot92807/ppcboot_nullmodem

------ Systeminformations ------
Selected networkdevice: Accton EN1207F Series PCI Fast Ethernet Adapter - Packet Scheduler Miniport (0)
IP-address of the networkdevice: 192.168.0.23
IP-address which the dbox gets: 192.168.0.202
Operatingsystem: Microsoft Windows XP Professional (Build 2600)
------ Powered by http://www.dboxservice-hallenberg.de ------



DISPLAY ON DBOX READS

BMonv1.0 mID 01
feID 7agtxID 0b
fpID5a dsID 01-43.79.cb.05.00.00-17HWrev X5 sWrev 0.81B/Ex/F1 (MB)32/00/08


What is the problem you are having, are you sure the box is in debug mode ?

de_deej
 

krazylegz

DW Regular
Joined
Oct 9, 2005
Messages
5,521
Reaction score
34
Location
teletubbie land
@ de deej the box will be in debug mode as he's wrote down what the lcd says.

@grant are you trying to flash using ifa?
 

grant

Member ++
Joined
Aug 9, 2005
Messages
229
Reaction score
1
Location
in the shed
yes i am i have two boxes with the same prob, cannot either flash or ftp them
 

Fergalsworld

VIP Member
VIP Member
Joined
May 5, 2005
Messages
4,412
Reaction score
477
1.Install IFA in to C:/ and Add IFA to the exceptions in windows firewall,then turn the firewall off,
2.Disable ALL antivirus programs...If you have any Norton crapware disable worm blocking aswell....you might even have to unistall it this includes systemworks aswell
3.Disable any popup stoppers or anti spyware
4.Give your pc network card a static ip.
IE:pC ip:192.168.1.201
subnet mask 255.255.255.0
set to 10baseT_halfduplex
5.Disable any other network cards you have installed including wireless
6.Ethernet crossover cable connected
7.Nullmodem cable connected
8.Turn off box,
9.Put Image in C:/
10.Start IFA
11.Select networkcard
12.Tick nullmodem
13.Select image in C:/
14.Press ok if it goes to a comm window turn on the box.
15.If you dont get flashing in the lcd on the box then something is still blocking the network
Hope this helps.
 
Last edited:

grant

Member ++
Joined
Aug 9, 2005
Messages
229
Reaction score
1
Location
in the shed
Thanks,
i don't think i have anything stopping the flash but i will check again tonight, let you know tomorrow
 

mgb

Inactive User
Joined
May 9, 2005
Messages
3,939
Reaction score
29
Location
Bavaria
Something is blocking the transfer for the file ppcboot_nullmodem.
Firewall, antivirus soft or such thing else.
There is nothing wrong with IFA.
 
TEST
Top