• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Crap Tuner

stew2709

Inactive User
Joined
Mar 23, 2005
Messages
252
Likes
0
#1
hi guys

Anyone know how I can fix my box, it will only work with a signal booster. i have tried different boxes on the same cable feed and they are fine.

without the signal booster it will not even register the time from the network. i think something must be broke on the tuner. any ideas?
 

Jackel

VIP Member
VIP Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,510
Likes
33
#2
Sounds like you have a weak tuner mate, other than swapping for a new one or a stronger one i think the signal booster is your best bet, any reason you dont want to use a booster?

changing a tuner on a dbox looks a bit of a ball ache also, not for the faint hearted.
 

harveybham

DW Member ++
Joined
Oct 21, 2005
Messages
1,311
Likes
3
#4
i got a box that only picks up few channels but wont display them, it gets some stupd readings so im guessin tuner is gone, has anyone got a spare one or does anyone know who can fit them on for me as well. cheers
 

Fergalsworld

VIP Member
VIP Member
Joined
May 5, 2005
Messages
4,390
Likes
72
#5
i got a box that only picks up few channels but wont display them, it gets some stupd readings so im guessin tuner is gone, has anyone got a spare one or does anyone know who can fit them on for me as well. cheers
The bfg94 chip in the tuner might be the problem which can be replaced but check the bootlog to make sure its not another hardware fault first
 

stew2709

Inactive User
Joined
Mar 23, 2005
Messages
252
Likes
0
#6
Its a nokia and was working fine when I bought it. I have to keep wiggling the cable in connection until it gets a proper connection. Also only works with andromeda image strangely enough.
 

rodboy

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 28, 2007
Messages
1,528
Likes
38
#7
Its a nokia and was working fine when I bought it. I have to keep wiggling the cable in connection until it gets a proper connection. Also only works with andromeda image strangely enough.

Get your pliers out and make your connection as tight as you can, also make sure the gripper cage is not loose.
 

PaphosAL

Veteran flasher
VIP Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,598
Likes
58
#8
Here's my mini-tute for giving the Antenna female co-ax socket 5 minutes of TLC, along the lines suggested by Rodboy. This is definately the cause of your problem.

If the attachments work, LOL! Cheers- AL
 

leahyt8

Premium Member
Premium Member
Joined
May 19, 2005
Messages
955
Likes
4
#9
PAPHOSAL, this worked an absolute dream mate!!
box has been playin up for ages and ur tlc has given it a new leas of life
no significant change in ber etc but al chans are going great:)