Rom 10

j-lee

Inactive User
Joined
Jun 3, 2005
Messages
254
Likes
0
#1
Just had rom 10 a82 5c unlocked and the bk is present but the ird is all zeros
Has anyone had this b4? : shocked2
Could the ird be in different location?
Help please????
 

fatblerk

Inactive User
Joined
Mar 29, 2005
Messages
1,429
Likes
2
#2
j-lee said:
Just had rom 10 a82 5c unlocked and the bk is present but the ird is all zeros
Has anyone had this b4? : shocked2
Could the ird be in different location?
Help please????
Yes m8, all the time ......... you'll probably find the boxkey is false as well?
 

j-lee

Inactive User
Joined
Jun 3, 2005
Messages
254
Likes
0
#3
How can i get round this on a 2000

Is it like the sammys on 3.2 where the bk moves location?
It must be on card somewhere.

Just going to look for ird sticker.
If i search through the data for bk size strings it must be there?
 

fatblerk

Inactive User
Joined
Mar 29, 2005
Messages
1,429
Likes
2
#4
j-lee said:
How can i get round this on a 2000
Is it like the sammys on 3.2 where the bk moves location?
It must be on card somewhere.
Just going to look for ird sticker.
If i search through the data for bk size strings it must be there?
The only way to get the boxkey off the 2000 box is to lift the Atmel chips and read them .......: grim :

You should be able to get the IRD from the engineers menu
 

TBC

DW Regular
Joined
May 5, 2005
Messages
4,015
Likes
50
#5
put up the first 4 numbers of the bk and we can see if its false. if you try to read a rom card with xncs then it usually makes the ird all zeros - so don't give up hope just yet.
 

j-lee

Inactive User
Joined
Jun 3, 2005
Messages
254
Likes
0
#6
2000 bk

@FB

Ok I already have a 2000 with no bk and I was wondering if it would be possible to do a volt type trick using the empty socket pads next to the atty's?

I have got the pinout for the atty's and schematics for 2000 box off jimmyq and i'm waiting for 1000 ph1b also got the address for 1000 & 2000 bk but not ird yet. I would lift the attys if i had something to read them with......

Any idea's or contributions would be welcomed.....

:THANKS:

Edit:
First 4 numbers or pairs?
Heres first 4 no's DC C8
 

TBC

DW Regular
Joined
May 5, 2005
Messages
4,015
Likes
50
#7
there not fake mate. get the ird from the scart socket and give em a whirl
 

j-lee

Inactive User
Joined
Jun 3, 2005
Messages
254
Likes
0
#9
When i try and write nagra says back door key 1 is invalid?????

Edit:

Nice one FB you were right.
How can you tell if there false????
Used funcard and it worked
But cant write to mosc
Do i need to use original bdkeys or do i have to get image that matches rom revision
 

TBC

DW Regular
Joined
May 5, 2005
Messages
4,015
Likes
50
#10
you will need an image that matches the rom type i.e 10 or 11.
DO NOT FORGET TO WRITE THE NUMBERS ON THE BOTTOM OF THE BOX!
 

j-lee

Inactive User
Joined
Jun 3, 2005
Messages
254
Likes
0
#11
I did have a rom 10 image but i got the error as above... is the rom 11 image you gave me a couple of days ago the same as the one in the downloads?
I got the rom 10 from the downloads but its invalid bdkey as mentioned....

Edit:

I dont suppose you have schematics for 1000 ph1b do you?
 

TBC

DW Regular
Joined
May 5, 2005
Messages
4,015
Likes
50
#12
just change the bd keys in the image to the same as the cards current bd keys. this should eliminate that problem.
if you read the instruction and are using an image with all 8's as bd keys, then the instructions mention the proceedure and it indicates a failed write will happen the first time.
BTW schematics are not usually asked for on the public forum...
 

j-lee

Inactive User
Joined
Jun 3, 2005
Messages
254
Likes
0
#13
Ok I dont need the schematics now as jasperc has posted a tut for 2000 volt method which is what i wanted to do.

I think the bd keys were not 88's but i'll look when i get chance as my little lad has just gone in hospital and i have to stay over night with him...
Will get back to you soon..........:Cheers:

Edit:

Ok just wrote r10 card (NTHell card thought they were all rom 11?) set the bdk's to originals but when it writes to card its still invalid bd0 so i try again it asked me for alternate key i put in the same key as in codespace and it worked......?????? Help.......
 
TEST
Top