Navman icn 520 maps

pwillo1982

DW Member +
Joined
Dec 3, 2008
Messages
522
Reaction score
40
Been given one of these but I imagine it needs updating to the latest maps, anyone got them know where I can find them, been having a look round but havent seen any in the usual places
 

gooner71

VIP Member
VIP Member
Joined
Mar 29, 2005
Messages
1,912
Reaction score
115
Been given one of these but I imagine it needs updating to the latest maps, anyone got them know where I can find them, been having a look round but havent seen any in the usual places

I have the same model and over the last couple of years i have been looking for updated maps - navman didnt do any updates they just brought out newer models!!! And I havent seen any maps done by others for it!!

I know you can stick tom tom on it - i tied it but found it unreliable as it was laggy and by the time it asked you to turn you had missed your turning!!
 

hatab

VIP Member
VIP Member
Premium Member
Joined
Jul 12, 2001
Messages
6,273
Reaction score
538
Location
UK
Hi Gooner71

do you still have software and instructions of how to crack winmobile and how to install tt on the icn520 ?

Thanks
 

gooner71

VIP Member
VIP Member
Joined
Mar 29, 2005
Messages
1,912
Reaction score
115
Hi Gooner71

do you still have software and instructions of how to crack winmobile and how to install tt on the icn520 ?

Thanks

No I havent mate - sorry - I think I have formatted my pc a good few times since then!!! One thing I would say is when I was searching for it all there were loads of pc viruses embedded in half the stuff i took down!! Just be careful and scan everything before you open anything!!
 

hatab

VIP Member
VIP Member
Premium Member
Joined
Jul 12, 2001
Messages
6,273
Reaction score
538
Location
UK
yeah thanks, ive found that already :) , looks like igo8 is a better bet than tt as the level of win ce is only 4.2 and the icn520 will struggle with anything higher than tt 5.0. (as you can testify)

going to have a go after xmas as all field engineers in our company all have these satnav's and the maps are 5 years out of date now and comp wont buy new satnavs.

we all have palm treo with google maps so its not too bad, gut it would be nice to have an uptodate map on the satnav
 

hatab

VIP Member
VIP Member
Premium Member
Joined
Jul 12, 2001
Messages
6,273
Reaction score
538
Location
UK
@gooner71

well i sorted navman icn520 i have put Nav N go igo 8 software with navteq maps from 2010 on its a bit of a faff because there are a million and 1 ways to do it but nobody seems to have all the data in one place.

some of the bits are not briliant like 3d maps are laggy but 2D are fine and voice is a bit choppy but understandable. tbh 99% of time i have volume turned down anyway.

the software is a vast improvment on the 5 year old software on the navman and its nice to have uptodate maps and not constantly driving over fields with the satnav squarking go to nearest road......lol

and to have full postcode search.

a new lease of life for the old thing, and the good news is configged so i can run the old software if i want only takes a jiffy to reboot and away you go.
 

gez

VIP Member
VIP Member
Premium Member
Joined
Mar 9, 2005
Messages
5,554
Reaction score
3,006
Location
Saddleworth
try navitotal.com all the help is there including maps etc
 
Joined
Oct 26, 2012
Messages
1
Reaction score
0
Location
Chandigarh, India
I and my wife are senior citizens (75 & 72). We have Navman 510 and 520 models given to us by our daughter who was using these in USA. These were working beautifully in USA and were of great help to us while we being new in USA on a Green Card.
We have since returned to India and want to use these. Can any one help us to find the Indian City Maps for use on these Models. We will be grateful.
Sahney SS
 
TEST
Top