Bouquet Wizard - problem

dibbers

Premium Member
Premium Member
Joined
May 18, 2005
Messages
11,797
Likes
147
#1
hi,

i use the above program and yes it's very nice and stuff but it's always deleting all my channels,

i import the Bouquet file and then after it's loaded it i then go down the list and delete the channels that i want deleted......then i go to export to the dbox, it tells me to then refresh the channel list which i've done and then there are no channels at all, i have to put my files back via ftp var/tuxbox/config/zapit....

what am i doing wrong do you think ?
 
S

Speedy2206

Guest
#2
Probably better to download the XML files from the box via FTP to your desktop, open the file on your PC into the program (instead of importing), making your changes, saving (instead of exporting), and then FTP'ing the files back to the box.

That way you can inspect the files BEFORE they are sent back to the box.
I personally have had no problems doing it this way.

Liam.
 

dibbers

Premium Member
Premium Member
Joined
May 18, 2005
Messages
11,797
Likes
147
#3
ok edited the file and tried it, went to refresh channel list and got no channels were found ?

must be some thing that i'm doing in Bouquet Wizard

im loading the services file and then deleting the channels i want to delete....
 

carrotts73

Inactive User
Joined
Jul 25, 2005
Messages
11
Likes
0
#4
I've had a similar problem ate. Had a lok at the service file that the program generates and it is in a different format to the dbox version. It mentions satellite transponder and stuff!!!
Only used it on my laptop, so not sure if it has been pdated cos my download says it will auto update after install, so it might be worth trying to update it.
Cheers
Carrotts73
 

Bigga

DW Member +
Joined
Oct 22, 2004
Messages
1,830
Likes
4
#8
de_deej said:
I always use cooktop to edit the files.

de_deej

Could someone let me know is it just a matter of cutting and pasting?
Using cooktop or any xml editor.

If so at which point do you cut and where do you paste?

I hope this makes sense lol.

Has i would like to update my bouquet to recieve more4 baby tv etc.

ive got my original bouquets which is all sorted into sections music, movies,
etc and dont want to have to rescan and sort it all out again.
 

Bigga

DW Member +
Joined
Oct 22, 2004
Messages
1,830
Likes
4
#9
bigga said:
Could someone let me know is it just a matter of cutting and pasting?
Using cooktop or any xml editor.

If so at which point do you cut and where do you paste?

I hope this makes sense lol.

Has i would like to update my bouquet to recieve more4 baby tv etc.

ive got my original bouquets which is all sorted into sections music, movies,
etc and dont want to have to rescan and sort it all out again.
Help gav or liam,

ive been trying to sort this out for ages with cooktop you can messenger me guys heeeeeeeeeellllllllllllp.
 

gav12345

VIP Member
VIP Member
Joined
Mar 11, 2005
Messages
5,308
Likes
41
#10
bigga said:
Help gav or liam,

ive been trying to sort this out for ages with cooktop you can messenger me guys heeeeeeeeeellllllllllllp.

you can rescan and in bouquets leave current then they all stay in order

or


i use metapad and yes i just cut and past like this is mine

<Bouquet name="Kids+TV" hidden="0" locked="0">
<channel serviceID="1777" name="CBeebies" tsid="003c" onid="0031"/>
<channel serviceID="006d" name="PlayhouseDisney" tsid="0001" onid="0031"/>
<channel serviceID="01fd" name="Cartoon Network" tsid="0005" onid="0031"/>
<channel serviceID="1fa8" name="BabyTV" tsid="0051" onid="0031"/>
<channel serviceID="0134" name="Jetix" tsid="0003" onid="0031"/>
<channel serviceID="1c28" name="Jetix +1" tsid="0048" onid="0031"/>
<channel serviceID="0194" name="Disney Channel" tsid="0004" onid="0031"/>
<channel serviceID="1775" name="CBBC Channel" tsid="003c" onid="0031"/>
<channel serviceID="0649" name="Nick Jr" tsid="0010" onid="0031"/>
 

Bigga

DW Member +
Joined
Oct 22, 2004
Messages
1,830
Likes
4
#11
gav12345 said:
you can rescan and in bouquets leave current then they all stay in order

or


i use metapad and yes i just cut and past like this is mine

<Bouquet name="Kids+TV" hidden="0" locked="0">
<channel serviceID="1777" name="CBeebies" tsid="003c" onid="0031"/>
<channel serviceID="006d" name="PlayhouseDisney" tsid="0001" onid="0031"/>
<channel serviceID="01fd" name="Cartoon Network" tsid="0005" onid="0031"/>
<channel serviceID="1fa8" name="BabyTV" tsid="0051" onid="0031"/>
<channel serviceID="0134" name="Jetix" tsid="0003" onid="0031"/>
<channel serviceID="1c28" name="Jetix +1" tsid="0048" onid="0031"/>
<channel serviceID="0194" name="Disney Channel" tsid="0004" onid="0031"/>
<channel serviceID="1775" name="CBBC Channel" tsid="003c" onid="0031"/>
<channel serviceID="0649" name="Nick Jr" tsid="0010" onid="0031"/>

Thanks 4 quick reply gav,

im using your latest neutrino image with my old bouquet i get all the frontrows and adult channells with epg too.

i edited the service xml by cutting and pasting then when i ftp it over all my adults and front row of gone? is it the service you edit or bouquet mind you ive edited both!!!

how can i deleate everthing and start again gav this is doing me in ive work in a couple of hours lol.
 

nux

Inactive User
Joined
Feb 13, 2006
Messages
31
Likes
0
#12
Hi guys, I didnt want to start a new thread with my problem so just added it in here... hope no1 minds.
Are there any bouquet wizard - wizards out there ?
Im using cyro sportster pro 1.4b on a sagem dbox2 and I cant seam to get bouquet wizard working. Ive tried versions 2.0 and 2.1 and tried loading from a local file as well as the dbox file. Every time I try and import I get an "XML format unknown" error message. I first thought this was maybe due to a bad file but I ve tried several XMLs (my own and others). I also thought it maybe from a bad transfer from the dbox. I usually just use explorer to transfer the files. Do the non-binary transfer cause lots of problems ? As i said Ive tried lots of different xml files so I dont think its that. has any1 else had this bother. I understand I can just edit them manually but I just wanted to use the features of this program... .... ... ... sorry of youve wasted 2 minutes of your life reading this but Ive just cracked the problem.
 
Last edited:

leelas

Inactive User
Joined
Feb 24, 2006
Messages
6
Likes
0
#13
Good tip i can give is to look at the file that BW generates, make sure the file names are all in lower case i.e. services.xml not Services.xml, if it is just edit the file! I had this problem took me ages to realise what was going wrong!

Also if you have problems with the unknown XML format just ignore the warning, create you bouquet, then when you export, save to a file and change the output options from 'same ans input' to 'cable'
 
TEST
Top