• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Tuner setup for DVB-C dm800

Joined
Jul 8, 2012
Messages
740
Likes
3
#1
Hi all just installed the cable tuner. Got the netid from virgin box but can someone help with the other settings ? There loads of different bands to choose from
 

a1gunner

Member ++
Joined
May 11, 2007
Messages
297
Likes
1
#2
Why don't you install autoboquets and just choose your area and scan saves a lot of hassle
 

bobby123

satellite Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Jul 12, 2009
Messages
5,504
Likes
144
#7
telnet command opkg install dvbsnoop and it will install
 
Joined
Jul 8, 2012
Messages
740
Likes
3
#9
just tried to install the autobouquets said installed correctly but i cant see it anywhere on the menu also just installed dvbsnoop and get attached screen shot error screen shot.png
 

Ferret

Administrator
Staff member
Administrator
Joined
Apr 13, 2007
Messages
11,644
Likes
661
#10
Tell you the dvbsnoop has not installed !

How old is that image ?
 
Joined
Jul 8, 2012
Messages
740
Likes
3
#13
is dvbsnoop in the downloads? i couldnt see it. is there a newer image i could try to my dnm800se clone. as that is an old image. i also struggled to install another plug in earlier (rats autobouquet maker) so maybe a reflash may help.

so going back to the dvb-c is i install autobouquets i wont need to mess with the tuning settings? just the NETID from my genuine virgin box? is there anywhere to tell me the settings should i want to try manually??? i googled but had no luck
 

Ferret

Administrator
Staff member
Administrator
Joined
Apr 13, 2007
Messages
11,644
Likes
661
#14
is dvbsnoop in the downloads? i couldnt see it. is there a newer image i could try to my dnm800se clone. as that is an old image. i also struggled to install another plug in earlier (rats autobouquet maker) so maybe a reflash may help.

so going back to the dvb-c is i install autobouquets i wont need to mess with the tuning settings? just the NETID from my genuine virgin box? is there anywhere to tell me the settings should i want to try manually??? i googled but had no luck
Loads of newer images if yours is a clone in the download section, the ones by alimac are good sim2 ones.

Attached is dvbsnoop unzip and ftp to usr/bin change permissions for this file to 777

All should be goos then
 

Attachments

Joined
Jul 8, 2012
Messages
740
Likes
3
#17
So I decided to use newer image openpli4.0 from downloads already had dvbsnoop and auto bouquets on I have ran auto bouquet and it's created the categories but not the channels within the categories. I don't even know what freq/setting to manual scan to try and find a channel