euro vox !

smugbas***d

Inactive User
Joined
Aug 3, 2008
Messages
5
Reaction score
0
hiya , trying to fix box , bought cable to connect pc to box , downloaded flash program .
wha next .
 

delboy13

Inactive User
Joined
Sep 2, 2006
Messages
187
Reaction score
2
connect box to pc using the cable open software and press download and wait till it says download successful
 

smugbas***d

Inactive User
Joined
Aug 3, 2008
Messages
5
Reaction score
0
Hiya been trying that for 3 hours now , have read some other posts now and it might be because im using a usb cable
 

smirnoff_rules

VIP Member
VIP Member
Joined
Dec 17, 2005
Messages
13,219
Reaction score
1,070
u can use this http://cgi.ebay.co.uk/USB-to-Serial...12|39:1|66:2|65:12&_trksid=p3286.c0.m14.l1318


is u have a serial usb and a null cable . break the collar of the top so the pins r showing and fit the null to it
ADAPTER-CABLE-SERIAL-DB9-PIN-TO-USB-CONVERTER-RS232-A06_W0QQitemZ380051369798QQcmdZViewItem


http://cgi.ebay.co.uk/ADAPTER-CABLE...2&_trksid=p3286.c0.m14.l1318#ebayphotohosting
 
Last edited:

smugbas***d

Inactive User
Joined
Aug 3, 2008
Messages
5
Reaction score
0
got cable out mapl*n the geezer said the cable to sort me is a usb as i have a lappy to a nine pin
 

smirnoff_rules

VIP Member
VIP Member
Joined
Dec 17, 2005
Messages
13,219
Reaction score
1,070
got cable out mapl*n the geezer said the cable to sort me is a usb as i have a lappy to a nine pin

look on maplins website and show us the cable u have m8

setting to change your com settings

Start -> Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager -> Ports (COM & LPT) -> Prolific USB to Serial Bridge… at this point, take note of the COM number. Use that number when assigning the COM port


in your Device Manager and double click your USB to Serial adapter. Click Port Settings and then Advanced. You should then be able to select the COM port (1, 2, 3, or 4) being careful not to select a COM port already in use on your computer.

if u only have printer and com then change the com one in the drop down box
 
Last edited:

smirnoff_rules

VIP Member
VIP Member
Joined
Dec 17, 2005
Messages
13,219
Reaction score
1,070
wots happened ? if its worked post wot u did m8 to help others
 

smugbas***d

Inactive User
Joined
Aug 3, 2008
Messages
5
Reaction score
0
i'm taking your advice and trying to do what u said will post result asap . thanks for the free advice .
 

leehiniho

Inactive User
Joined
Jun 4, 2008
Messages
60
Reaction score
0
Location
Mancland
Hi Smirnoff

I'm confused mate!

You gave me some advice about loading the update key software on my eurovox max; noticed you've recommended a diff cable to this guy, any reason why??

at the moment, i've got these to choose from, which is best bearing in mind i'm using a laptop?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=200243710509&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=010

OR

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=150277746493&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=005

OR

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=300245965179&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020

Let me know mate
 

Jooooles

DW Member ++
Joined
Sep 14, 2006
Messages
6,326
Reaction score
306
Location
St James Park
Hi Smirnoff

I'm confused mate!

You gave me some advice about loading the update key software on my eurovox max; noticed you've recommended a diff cable to this guy, any reason why??

at the moment, i've got these to choose from, which is best bearing in mind i'm using a laptop?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=200243710509&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=010

OR

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=150277746493&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=005

OR

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....m=300245965179&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020

Let me know mate[/QUOUTE]

you can use all 3 of them cables the all the same m8 and the cable smirnoff showed the lad to buy is the same as the 3 you showed differnt colours prices its upto you which one you buy but there all the same usb to RS
 

leehiniho

Inactive User
Joined
Jun 4, 2008
Messages
60
Reaction score
0
Location
Mancland
cheers m8

Top forum this lads; used hackable in the past but had to jump ship now the cable forum is down!

I'm off to pick one of these cables up tomoz so if i have probs i'll be back on; to be honest i'll be back on if it works to thank you guys!
 

Jooooles

DW Member ++
Joined
Sep 14, 2006
Messages
6,326
Reaction score
306
Location
St James Park
remember to attach your box to the computer but leave it off at the the mains click on the UFL firmware when you see it appear turn the power on your box

should say 2.00 detected then click on the download icon easy peasy your done you should see dnld on the face of the box during the download

when the download and writing is finished approx 5 mins just unplug and the box your finished

personally ive never had to select a com port the firmware has always auto detected it try the above if it still doesnt work check your com settings as smirn suggested
 

smirnoff_rules

VIP Member
VIP Member
Joined
Dec 17, 2005
Messages
13,219
Reaction score
1,070
some go to your null cable if u havnt got a null cable u need usb to null lol .. if u get me ..

do u have a null cable ? cant remember all my posts ,

most ebay adds tell u wot they do , most even tell u there for eurovox and dreambox's
 
Last edited:

Jooooles

DW Member ++
Joined
Sep 14, 2006
Messages
6,326
Reaction score
306
Location
St James Park
some go to your null cable if u havnt got a null cable u need usb to null lol .. if u get me ..

do u have a null cable ? cant remember all my posts ,

most ebay adds tell u wot they do , most even tell u there for eurovox and dreambox's

smirn youd even forget you were wearing underpants if there wasnt itchy hard stuff in :proud:
 

Jooooles

DW Member ++
Joined
Sep 14, 2006
Messages
6,326
Reaction score
306
Location
St James Park
Below is a pick of a null modem cable I just call em a RS cable cos im thick there grey and have 9 female holes on each end If you have a pc tower and not a laptop this is all you need to flash your box



If you only have a lappy and not a tower you need one of the above cables smirnoff has shown you



The other pic is of Myleen Klass she has one female hole and i wouldnt need a cable to update her box :proud:
 
Last edited:
TEST
Top