et8000 possable issue.

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
after reading the /var/log/messages file ive noticed im loosing connection for a second on and off.

May 22 22:35:27 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link down May 22 22:35:28 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link up, 1000 Mbps, full duplex May 22 22:45:01 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link down May 22 22:45:02 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link up, 1000 Mbps, full duplex May 22 22:50:37 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link down May 22 22:50:39 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link up, 1000 Mbps, full duplex May 22 23:01:18 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link down May 22 23:01:19 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link up, 1000 Mbps, full duplex
May 22 23:23:15 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link down May 22 23:23:16 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link up, 1000 Mbps, full duplex
May 22 23:36:36 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link down May 22 23:36:37 et8000 user.info kernel: bcmgenet bcmgenet.0 eth0: link up, 1000 Mbps, full duplex



ive tried a few things...like reflashing the box, checked cables are plugged in ok, tried 2 different modems but still getting this drop in the network.

anybody seen this before on a xtrend?
 

Abu Baniaz

VIP Member
VIP Member
Joined
Mar 30, 2008
Messages
6,294
Reaction score
2,468
Location
East London
Are you using mgcamd? if so, have you checked configs are not set to use a dude IP address?
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
Are you using mgcamd? if so, have you checked configs are not set to use a dude IP address?
no mate im using oscam.
googled it all night but cant find anything relating to it.
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
ive never flashed the bootloader, i had thought about that but theres only 2 on the xtrend site, 1 dated august the other dated july 2014. not sure which mine has. is there a big difference between the 2?
 

Abu Baniaz

VIP Member
VIP Member
Joined
Mar 30, 2008
Messages
6,294
Reaction score
2,468
Location
East London
There used to be a network issue. I may be mistaken, but if I remember correctly, the bootloader was meant to help.
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
There used to be a network issue. I may be mistaken, but if I remember correctly, the bootloader was meant to help.
aha i see. is there anyway to tell what bootloader is already on? i might give the august bootloader a try tomorrow and see.
 

Abu Baniaz

VIP Member
VIP Member
Joined
Mar 30, 2008
Messages
6,294
Reaction score
2,468
Location
East London
Only way to is get set serial logs. Otherwise just flash it.

However, Xtrend have had a few kernel/driver changes lately. So not sure if they have inadvertently broken something.
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
Cheers guys.
last night i flashed 4.1 upto 5.0.014 (openvix) and back to 4.1 and that made no difference so ill try the bootloader after work and see.
ive never flashed it so it wont harm to update it anyway. i did come across another site confirming what Abu said about network issues on the older bootloader.
to be honest it hasnt really effected the operation of the receiver and i probably wouldnt of noticed it until i checked the message file in /log.

ill give your back up a try to @lescantle and see what its like.
 
Last edited by a moderator:

lescantle

DW Regular
Joined
Mar 18, 2015
Messages
689
Reaction score
264
Cheers guys.
last night i flashed 4.1 upto 5.0.014 (openvix) and back to 4.1 and that made no difference so ill try the bootloader after work and see.
ive never flashed it so it wont harm to update it anyway. i did come across another site confirming what Abu said about network issues on the older bootloader.
to be honest it hasnt really effected the operation of the receiver and i probably wouldnt of noticed it until i checked the message file in /log.

ill give your back up a try to @lescantle and see what its like.
Its all configured in a nice way,Give me your feedback please kryton thanks
 
TEST
Top