TomTom Software maps not found

simonk1969

Inactive User
Joined
Dec 5, 2006
Messages
187
Reaction score
9
Location
Hertfordshire
I've got a Route 66 Mini SatNav device which is running Windows CE 5.0. I'm trying to put TomTom onto but am having trouble with maps as it says there are no maps found.

I've put TomTom Navigator 7.450.9028 onto the sd card and modified the APShell.cfg in the MyFlashDisk\Shell location to load TomTom and this appears to start to load correctly. I've copied over the United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland maps onto the root of the sd card and also created the DCT file as instructed but it still doesn't find my maps.

Can someone advise on the latest version of TomTom that I can use on this device and also the latest maps that can be used. Links would be even better !

Advice as to why I cannot locate maps would be very helpfull !

I have tried researching this problem but there is so much information out their, some of which is outdated and with links which are now outdated.

Thanks for your help

Simon
 

witchy

Banned for good!
Joined
Jul 20, 2005
Messages
18,282
Reaction score
331
Is there really nobody that has updated one of these devices to TomTom ?
Funny you should ask.....

I've got TomTom running on a RAC Satnav200 (WinCE 5.0) which origically had Route66 software installed.

I'll attach everything you need here. It's the full kit which includes TomTom 7.910.9185, Map Pack UK/ROI v830.230, Idiot Proof KeyGen and full instructions in PDF format.
 
Last edited:

simonk1969

Inactive User
Joined
Dec 5, 2006
Messages
187
Reaction score
9
Location
Hertfordshire
Funny you should ask.....

I've got TomTom running on a RAC Satnav200 (WinCE 5.0) which origically had Route66 software installed.

I'll attach everything you need here. It's the full kit which includes TomTom 7.910.9185, Map Pack UK/ROI v830.230, Idiot Proof KeyGen and full instructions in PDF format.
Got it all up and running now and also downloaded some Western and Central Europe maps and got those working as well !

Thanks alot for your help.

Simon
 

witchy

Banned for good!
Joined
Jul 20, 2005
Messages
18,282
Reaction score
331
Got it all up and running now and also downloaded some Western and Central Europe maps and got those working as well !

Thanks alot for your help.

Simon
Happy to help mate. :)

BTW, I prefer the iGo8 software, that will install just as easy on your WinCE device.
 

simonk1969

Inactive User
Joined
Dec 5, 2006
Messages
187
Reaction score
9
Location
Hertfordshire
Happy to help mate. :)

BTW, I prefer the iGo8 software, that will install just as easy on your WinCE device.
I don't seem to be able to get a gps lock at the moment, selected Other NMEA device, baud 4800 and com 3 seems to be the only port that doesn't report NO GPS device but cannot get a lock yet. Hopefully it will sort it self out if I leave it outside long enough.

Do you have any links for the iGo8 software !?

Thanks
Simon
 

witchy

Banned for good!
Joined
Jul 20, 2005
Messages
18,282
Reaction score
331
I get a satellite lock if I chose either Internal GPS or Other NMEA, the external ariel is far better than the built in shitty thing.

My settings are 19200 baud and COM7.

I have an iGo8 package here, I'll attach it.

(I've not installed this particular version of iGo8, it is newer than the one I used to have).
 

witchy

Banned for good!
Joined
Jul 20, 2005
Messages
18,282
Reaction score
331
Here we go, 10 parts to this one....
 
Last edited:

lostboy

Inactive User
Joined
Aug 3, 2009
Messages
3
Reaction score
0
Followed your instructions........... Bugger me, it worked. Either you are a witch or I'm a genius.
 

kent

Inactive User
Joined
Nov 19, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Location
Saltergate - for now
Happy to help mate. :)

BTW, I prefer the iGo8 software, that will install just as easy on your WinCE device.
Hi
I have a evesham nav-cam n20 - and managed to get tom tom working,
by following the instructions, but for the life of me cant get igo running,
Got any tips m8. ?
Btw it has windows ce 5.0 installed.

many thanks

kent
 

davidwf

Inactive User
Joined
Aug 9, 2009
Messages
2
Reaction score
0
and more....
Hi, just downloaded igo8 to give it a try on my Mio P350 ....I extracted the rar files to a temp folder on the PC then copied the contents to my memory card, clicked on the igo8.exe file with the card in my PDA and it says program application database canot be found.....please insert original application SD card....what have I missed ?

Thanks
 

simonk1969

Inactive User
Joined
Dec 5, 2006
Messages
187
Reaction score
9
Location
Hertfordshire
Hi, just downloaded igo8 to give it a try on my Mio P350 ....I extracted the rar files to a temp folder on the PC then copied the contents to my memory card, clicked on the igo8.exe file with the card in my PDA and it says program application database canot be found.....please insert original application SD card....what have I missed ?

Thanks
Same problem here :(
 

davidwf

Inactive User
Joined
Aug 9, 2009
Messages
2
Reaction score
0
any suggestions with the igo8 & Mio problems....pleeeese....:sleep:
 

busman

Inactive User
Joined
Aug 17, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Location
dublin
happy to help mate. :)

btw, i prefer the igo8 software, that will install just as easy on your wince device.
im in awe mate is ter nothing u guys cant hack keep it up regards
 
TEST
Top