Sunray dm800se clock loses time

cdstack

Member ++
Joined
Sep 20, 2009
Messages
357
Reaction score
23
Location
UK
Hi wiz Your post caught my eye lol but don't worry if you don't have time.Will do a bit of research
 

wiz569

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
12,005
Reaction score
6,223
Location
Ireland
Hi wiz Your post caught my eye lol but don't worry if you don't have time.Will do a bit of research
I will do it but probably not tonight lol

The biggest problem I had at the time was getting cronmanger to stop crashing,every time I tried to go into the config it crashed on creating a new cronjob,
I think I ended up doing it through telnet so I didnt need to open Cronmanager :)
 

wiz569

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
12,005
Reaction score
6,223
Location
Ireland
No problem thanks
I've one eye on this and one eye on the match lol

Downloaded Cronmanager from the plugins,so that installed,just need to find the script I used before to poll the NTP server now :)
 

wiz569

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
12,005
Reaction score
6,223
Location
Ireland
Ok so getting back to this :)

Install CronManager,should be in your plugins menu

Unzip and FTP the attached file to etc/cron/scripts,
chmod it to 755

Go in too CronManager and press yellow button to add the new script,it will be there in that list

It will ask you to set a time just enter 02 and press ok

Exit out and that should be that :)


Let me know if that works ok as I dont really have the time to check it thoroughly,

and any Linux gurus watching,yes I know its a very basic cronjob so shoot me :D
 

Attachments

cdstack

Member ++
Joined
Sep 20, 2009
Messages
357
Reaction score
23
Location
UK
Cheers will give it a bash and get back to you later
 

cdstack

Member ++
Joined
Sep 20, 2009
Messages
357
Reaction score
23
Location
UK
Hey Wiz So far so good seems to be keeping time. I really appreciate the time and effort you went to.
Big thanks:)
 

wiz569

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
12,005
Reaction score
6,223
Location
Ireland
Hey Wiz So far so good seems to be keeping time. I really appreciate the time and effort you went to.
Big thanks:)
No bother m8,glad to do it,

It may fall behind but should only be by 2 mins max,unless the NTP server goes down lol,
but just be aware of that if planning a recording while box is in standby :)
 

wiz569

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
12,005
Reaction score
6,223
Location
Ireland
Cheers wiz
This is working for me cheers wiz :)
Seems to be a bit flaky for me lol

As I previously said I dont normally use standby,but I did the night before last and it didnt work at all,and this morning I came down and checked and it was 2 hrs behind,I turned to grab the remote and it had updated?

I wonder does my setting mean every two hrs instead of every 2 mins??

Must investigate lol
 

cdstack

Member ++
Joined
Sep 20, 2009
Messages
357
Reaction score
23
Location
UK
I notice time slips when playing a divx movie from the harddrive on the dreambox.
 

wiz569

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
12,005
Reaction score
6,223
Location
Ireland
Ok I think I've cracked it lol

If you ftp in to etc/cron/crontabs and then right click on the root file it should look like this at the moment

02 * * * * /etc/cron/scripts/NTPupdate.sh

Now if you change it to

*/2 * * * * /etc/cron/scripts/NTPupdate.sh

That should work fine,well it did for me all last night

Just make sure you are editing it with a unix editor in unix mode :)
 

darude

Inactive User
Joined
Feb 3, 2013
Messages
2
Reaction score
0
I thought it worked for me but it didn't so I'm gonna try your other solution hopefully the clock works fine now, thank you Wiz :)

Edit : after 30 minutes the clock went back again :(
 
Last edited:

wiz569

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 25, 2007
Messages
12,005
Reaction score
6,223
Location
Ireland
I thought it worked for me but it didn't so I'm gonna try your other solution hopefully the clock works fine now, thank you Wiz :)

Edit : after 30 minutes the clock went back again :(
Really :(

Its been rock solid here every night for the last 3 nights
 

cdstack

Member ++
Joined
Sep 20, 2009
Messages
357
Reaction score
23
Location
UK
what is the script doing checking the time every 2 minutes?
 

cdstack

Member ++
Joined
Sep 20, 2009
Messages
357
Reaction score
23
Location
UK
Yes its working great
 
TEST
Top