Streaming DM500-C to XBMC (Modded XBox) ;)

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
almost there , got it 'streaming' the picture is fooking mint

but...

when it comes to changing the channel it gives me:

'Zap to Channel: BBC FOUR Failed!
The Stream will be stopped!'

if it does manage to change channel after i press the button a few times the picture can be blocky and/or the sound is out of sync ...

If i pick a channel and stay with it from Dreambox reboot it's fine

any ideas?

I'm using DW 1.6 image + the very latest Xbmc (in Xbox stickies) ... would another Dreambox image be better for such efforts?

ps. i'm fooking loving using my Xbox as a second Dreambox and DW 1.6 has served me fine and dandy up to this point doing what it does ;) i'm just being greedy Lol
 

solster

Inactive User
Joined
Nov 7, 2006
Messages
3
Reaction score
9
Location
K-PAX
not completely sure how XBMC works but i know it uses tuxbox enigma images. might be better off asking the xmbc ppl or the xbox forum. but the reason it says the stream will be stopped on changing channel is coz the dreambox will cut the http feed so it can start streaming the new channel feed - unless they are on the same transponder, then they will be on the same (transport) stream and there is no need to cut the stream, u jus change the relevant IDs.

doesnt really help you, but what the hell, i was bored and wanted to type.
 

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
not completely sure how XBMC works but i know it uses tuxbox enigma images. might be better off asking the xmbc ppl or the xbox forum. but the reason it says the stream will be stopped on changing channel is coz the dreambox will cut the http feed so it can start streaming the new channel feed - unless they are on the same transponder, then they will be on the same (transport) stream and there is no need to cut the stream, u jus change the relevant IDs.

doesnt really help you, but what the hell, i was bored and wanted to type.

thanks m8 better than nothing lmao :)

i'm using DW 1.6 'tis an enigma image

i'm pretty sure not many ppl know that Xbox streams DB perfectly (or does it hehe) which when u think about how cheap an Xbox is and to mod .. hmm yummie

yeah makes sense i thought it would have been better sorted though than not being able to switch channels without hassle/rebooting the DB

ps. Dbox2 worked flawlessly before doing the same thing

pps. i have http something or other disabled in expert settings

double hmmm
 
Last edited:

solster

Inactive User
Joined
Nov 7, 2006
Messages
3
Reaction score
9
Location
K-PAX
well to be honest mate all the xbmc software needs to do when the feed gets cut (change channels) is send another http request to http://dreambox-ip/video.m3u and u get the new feed again. and im sure the guys are smart enough to know that lol.

are there any settings in XBMC to make it do something like this?

ive been lookin at the EXACT same setup as u got, modded xbox which u can pick up for about 40 quid. but im hoping the gemini team gets the UPnP Server working better so i can use it for my xbox360 instead of the old xbox.

then again 40 quid is cheaper than a new dreambox but u stuck to the same channel throughout lol.
 

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
right ... it could be the disabled http thing that's why it only works well on the first channel 'choosing' then

fook me didn't realise the 360 was on it's way to streaming DB

the only settings relevant to this in the new Xbmc is the ip addy and port (80) of the DB m8, not hard to get right ;)

i shall look at the 'http' option thing on the DB see if that sorts it
 

solster

Inactive User
Joined
Nov 7, 2006
Messages
3
Reaction score
9
Location
K-PAX
the only settings relevant to this in the new Xbmc is the ip addy and port (80) of the DB m8, not hard to get right ;)

lmao i guarentee someone will ask, "whats a port?"

best of luck anyways dude, if i had an old xbox i would have a look myself, well, im lying its almost midnight, so sod that - but the thought was there lol.

just hope someone in the xbox forum knows more. good luck!
 

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
It's all good...

two things:

1: http authentication on or off in expert settings made no difference at all.

2: I have it on good authority that the next DW DB image will have a fixed Xbmc plugin ................... Wo0t :)
 

solster

Inactive User
Joined
Nov 7, 2006
Messages
3
Reaction score
9
Location
K-PAX
cant argue with that can ya! when its released could ya let me know how it works out? might be worth paying 40 quid jus to play about with lol.
 

lagigolo

VIP Member
VIP Member
Joined
Dec 26, 2006
Messages
1,050
Reaction score
114
Location
Upstairs at Erica's
Similar problems, works fine until channel change. It is to do with stopping and restarting the stream.

Had to give up on this one a while back, but look forward to someone else getting a seamless transition.
 

solster

Inactive User
Joined
Nov 7, 2006
Messages
3
Reaction score
9
Location
K-PAX
hey mate, i downloaded the xbmc source code, got no luck finding the tuxbox stuff yet, but as u can probably guess its quite a lot of stuff to look thru, i had a glimpse on their wiki and found something that may be helpful thou...

http://xboxmediacenter.com/wiki/index.php?title=AdvancedSettings.xml#.3Ctuxbox.3E

it says something about zap time waiting, its default is 0 (off), might be worth trying it at 15 maybe to see if anything changes. im jus punching at thin air but worth a try i suppose.
 
Last edited:

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
good work solster :)

just looking at compatible video extensions for Xbmc :

.m4v .3gp .nsv .ts .ty .strm .rm .rmvb .m3u .ifo .mov .qt .divx .xvid .bivx .vob .nrg .img .iso .pva .wmv .asf .asx .ogm .m2v .avi .bin .dat .dvr-ms .mpg .mpeg .mp4 .mkv .avc .vp3 .svq3 .nuv .viv .dv .fli .flv .rar .001 .wpl .zip

hehehe my pc doesn't do that much

the AdvancedSettings.xml has to be created, doesn't come as standard

hmmm best get me thinking cap on

so if i use the following on it's own in my own AdvancedSettings.xml and place it onto my Xbox in the \XBMC\UserData\ folder it might make a difference eh?

<tuxbox>
<!-- "audiochannelselection"; default is 'false', 'true' will popup the audio channel selection if there is more then one audio stream !-->
<audiochannelselection>false</audiochannelselection>
<!-- "submenuselection"; default is 'false', 'true' will popup the Submenu selection !-->
<submenuselection>false</submenuselection>
<!-- "defaultrootmenu"; MODE: 0 = TV (Default), 1 = Radio, 2 = Data, 3 = Movies, 4 = Root !-->
<defaultrootmenu>0</defaultrootmenu>
<!-- "defaultsubmenu"; 1=Services 2=Satellites 3=Providers 4=Bouquets (default) !-->
<defaultsubmenu>4</defaultsubmenu>
<!-- "pictureicon"; default is 'true', will use the Picture Icons from folder /UserData/PictureIcon/ !-->
<pictureicon>true</pictureicon>
<!-- "epgrequesttime"; default is '10', 0-3600, defines the time in seconds between epg queries, some tuxbox devices need longer to response (Minimum: 1, Maximum: 3600) !-->
<epgrequesttime>10</epgrequesttime>
<!-- "zapwaittime"; default is '0' (0 = OFF), defines the time in seconds to wait for a valid PMT after the zaping was send (Minimum: 0, Maximum: 120) !-->
<zapwaittime>15</zapwaittime>
</tuxbox>

Gonna try it thanks m8
 

solster

Inactive User
Joined
Nov 7, 2006
Messages
3
Reaction score
9
Location
K-PAX
good work solster :)

just looking at compatible video extensions for Xbmc :

.m4v .3gp .nsv .ts .ty .strm .rm .rmvb .m3u .ifo .mov .qt .divx .xvid .bivx .vob .nrg .img .iso .pva .wmv .asf .asx .ogm .m2v .avi .bin .dat .dvr-ms .mpg .mpeg .mp4 .mkv .avc .vp3 .svq3 .nuv .viv .dv .fli .flv .rar .001 .wpl .zip

hehehe my pc doesn't do that much

the AdvancedSettings.xml has to be created, doesn't come as standard

hmmm best get me thinking cap on

so if i use the following on it's own in my own AdvancedSettings.xml and place it onto my Xbox in the \XBMC\UserData\ folder it might make a difference eh?

<tuxbox>
<!-- "audiochannelselection"; default is 'false', 'true' will popup the audio channel selection if there is more then one audio stream !-->
<audiochannelselection>false</audiochannelselection>
<!-- "submenuselection"; default is 'false', 'true' will popup the Submenu selection !-->
<submenuselection>false</submenuselection>
<!-- "defaultrootmenu"; MODE: 0 = TV (Default), 1 = Radio, 2 = Data, 3 = Movies, 4 = Root !-->
<defaultrootmenu>0</defaultrootmenu>
<!-- "defaultsubmenu"; 1=Services 2=Satellites 3=Providers 4=Bouquets (default) !-->
<defaultsubmenu>4</defaultsubmenu>
<!-- "pictureicon"; default is 'true', will use the Picture Icons from folder /UserData/PictureIcon/ !-->
<pictureicon>true</pictureicon>
<!-- "epgrequesttime"; default is '10', 0-3600, defines the time in seconds between epg queries, some tuxbox devices need longer to response (Minimum: 1, Maximum: 3600) !-->
<epgrequesttime>10</epgrequesttime>
<!-- "zapwaittime"; default is '0' (0 = OFF), defines the time in seconds to wait for a valid PMT after the zaping was send (Minimum: 0, Maximum: 120) !-->
<zapwaittime>15</zapwaittime>
</tuxbox>

Gonna try it thanks m8

make sure u put the opening <advancedsettings> and closing </advancedsettings> tags in too.

so <advancedsettings>
<tuxbox>
<>....</>
</tuxbox>
</advancedsettings>

not sure if these settings will actually make a difference, but at least it wont blow ya xbox up, and u can also delete the file after if nothing changes.
 

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
make sure u put the opening <advancedsettings> and closing </advancedsettings> tags in too.

so <advancedsettings>
<tuxbox>
<>....</>
</tuxbox>
</advancedsettings>

not sure if these settings will actually make a difference, but at least it wont blow ya xbox up, and u can also delete the file after if nothing changes.

nope missed that one lol

consider it done

i thought there wasn't a difference :) (i have tried the other way a minute ago)

now to unplug everything and run between two rooms for another twenty minutes

i've also been chosen to test something jolly special which if it works you'll be the first to hear ..
 

solster

Inactive User
Joined
Nov 7, 2006
Messages
3
Reaction score
9
Location
K-PAX
nope missed that one lol
i've also been chosen to test something jolly special which if it works you'll be the first to hear ..

okay mate, so long as its something really super wicked jolly! lol. also forgot to say, as its xml you might need the <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> at the very top of the file (1st line).
 

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
okay mate, so long as its something really super wicked jolly! lol. also forgot to say, as its xml you might need the <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> at the very top of the file (1st line).

with the question marks and the space before the last question mark exactly as you put it mate?

oh the joy :)

so it should look like this:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<advancedsettings>
<tuxbox>
<!-- "audiochannelselection"; default is 'false', 'true' will popup the audio channel selection if there is more then one audio stream !-->
<audiochannelselection>false</audiochannelselection>
<!-- "submenuselection"; default is 'false', 'true' will popup the Submenu selection !-->
<submenuselection>false</submenuselection>
<!-- "defaultrootmenu"; MODE: 0 = TV (Default), 1 = Radio, 2 = Data, 3 = Movies, 4 = Root !-->
<defaultrootmenu>0</defaultrootmenu>
<!-- "defaultsubmenu"; 1=Services 2=Satellites 3=Providers 4=Bouquets (default) !-->
<defaultsubmenu>4</defaultsubmenu>
<!-- "pictureicon"; default is 'true', will use the Picture Icons from folder /UserData/PictureIcon/ !-->
<pictureicon>true</pictureicon>
<!-- "epgrequesttime"; default is '10', 0-3600, defines the time in seconds between epg queries, some tuxbox devices need longer to response (Minimum: 1, Maximum: 3600) !-->
<epgrequesttime>10</epgrequesttime>
<!-- "zapwaittime"; default is '0' (0 = OFF), defines the time in seconds to wait for a valid PMT after the zaping was send (Minimum: 0, Maximum: 120) !-->
<zapwaittime>15</zapwaittime>
</tuxbox>
</advancedsettings>
 

solster

Inactive User
Joined
Nov 7, 2006
Messages
3
Reaction score
9
Location
K-PAX
with the question marks and the space before the last question mark exactly as you put it mate?

oh the joy :)

so it should look like this:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<advancedsettings>
<tuxbox>
<!-- "audiochannelselection"; default is 'false', 'true' will popup the audio channel selection if there is more then one audio stream !-->
<audiochannelselection>false</audiochannelselection>
<!-- "submenuselection"; default is 'false', 'true' will popup the Submenu selection !-->
<submenuselection>false</submenuselection>
<!-- "defaultrootmenu"; MODE: 0 = TV (Default), 1 = Radio, 2 = Data, 3 = Movies, 4 = Root !-->
<defaultrootmenu>0</defaultrootmenu>
<!-- "defaultsubmenu"; 1=Services 2=Satellites 3=Providers 4=Bouquets (default) !-->
<defaultsubmenu>4</defaultsubmenu>
<!-- "pictureicon"; default is 'true', will use the Picture Icons from folder /UserData/PictureIcon/ !-->
<pictureicon>true</pictureicon>
<!-- "epgrequesttime"; default is '10', 0-3600, defines the time in seconds between epg queries, some tuxbox devices need longer to response (Minimum: 1, Maximum: 3600) !-->
<epgrequesttime>10</epgrequesttime>
<!-- "zapwaittime"; default is '0' (0 = OFF), defines the time in seconds to wait for a valid PMT after the zaping was send (Minimum: 0, Maximum: 120) !-->
<zapwaittime>15</zapwaittime>
</tuxbox>
</advancedsettings>

aye mate looks right to me, easiest way to check is to open the xml file up in firefox/IE and see what it says. got me fingers crossed lol.
 

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
aye mate looks right to me, easiest way to check is to open the xml file up in firefox/IE and see what it says. got me fingers crossed lol.

opened it in IE7 and it shows that first line in blue

i've bricked my DB now putting on a test image so no more fun 'till i get a serial null modem cable to fix it

aaaaghhh

:)
 

osborne82

Inactive User
Joined
Nov 16, 2005
Messages
1,293
Reaction score
88
opened it in IE7 and it shows that first line in blue

i've bricked my DB now putting on a test image so no more fun 'till i get a serial null modem cable to fix it

aaaaghhh

:)

pmsl what happend with the flash ? go get ya null cable :)

pm sent :)

cheers

osborne82
 

english

Inactive User
Joined
Mar 14, 2006
Messages
5,571
Reaction score
101
Location
pepperland
pmsl what happend with the flash ? go get ya null cable :)

pm sent :)

cheers

osborne82

thanks chief :)

i've recovered it

you gonna have to walk me through putting that image on m8 don't think it'll be today though just got the telly back on for the little uns

tomorrow .. the world :)
 

tmontana

Inactive User
Joined
Jan 14, 2006
Messages
426
Reaction score
0
i have a modded xbox with evox dashboard mateys, will i be able to stream from db to xbox with this dashboard?, i dont know what the that XBMC is though

cheers
 
TEST
Top