spinning vix while channel change.

cactikid

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 3, 2010
Messages
1,916
Reaction score
578
A number of boxes are doing this so thought i might ask before they all get updated,if i want to change to another channel i just press arrow down under ok button and select channel sometimes it changes quickly or if does not internal hdd spins up and get the spinning vix in top left corner,using multi sat and vhannibal settings and epg refresh.Cheers
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
A number of boxes are doing this so thought i might ask before they all get updated,if i want to change to another channel i just press arrow down under ok button and select channel sometimes it changes quickly or if does not internal hdd spins up and get the spinning vix in top left corner,using multi sat and vhannibal settings and epg refresh.Cheers
The only time this happens to me is if my NAS drive becomes disconnected.
I guess its looking for a device for timeshift.

Is your internal HDD mounted properly?
 

cactikid

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 3, 2010
Messages
1,916
Reaction score
578
Yes ext 4 and never used timeshift on any boxes.
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
never used timeshift on any boxes.
Me neither mate but my NAS drive logs show the box is still looking for timeshift.

Its the only time it happens to me so i cant really help you much apart from where do you keep your picons? If you use picons of course.
Its always best to have them on the internal flash memory "share / enigma2 / picon"
And EPG on your HDD or removable device.
 
Last edited:

Napster

Global Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Aug 12, 2003
Messages
18,775
Reaction score
6,821
Location
Black Country
what is ext 4 I have seen this on my box (duo2) but never tried it
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
what is ext 4 I have seen this on my box (duo2) but never tried it
The HDD is formatted in ext 4 on E2 boxes.. Its the standard linux uses.
 

cactikid

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 3, 2010
Messages
1,916
Reaction score
578
I like simple and dont bother with picons either,i do have a nas drive but dont see it in mounts on my et8000.
Curiously i used to have epg on usb when using 28.2 but with multisat and epg refresh i dont think it saves anywhere?
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
Curiously i used to have epg on usb when using 28.2 but with multisat and epg refresh i dont think it saves anywhere?
I use epg refresh for VM and it still saves the epg.dat file to media/hdd
 

cactikid

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 3, 2010
Messages
1,916
Reaction score
578
Dont have cable so wonder if its the epg causing hdd to spin up and get spinning vix.
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
Dont have cable so wonder if its the epg causing hdd to spin up and get spinning vix.
Where are you saving your epg to?
If its to the internal flash memory it could be eating up your memory.
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759

cactikid

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 3, 2010
Messages
1,916
Reaction score
578
That is what box is telling me but could have been used on fixed sat but would have been run on a daly basis but now switched off as no providers ticked.

I now checked further and see epg import source but i dont remember ticking anything and i dont use iptv and thats ticked also?
 

Attachments

Last edited:

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
3,605
Reaction score
1,759
So your using EPG importer and not EPG refresh.
But even so you have the right location saved for your EPG "Media/USB"

Try unticking the sources that you do not use in epg importer...
Unless you watch the erotic channels 🧐 lol
 

cactikid

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 3, 2010
Messages
1,916
Reaction score
578
i cant watch it on the 8000 as its only on 28.2,19.2 and saorview feeds,but no comment on the tm nano se running client of the solo2 on motorised and the 10000 on feeds:p:p:)
 
TEST
Top