• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Sb4200i NetBoot

simonk1969

Inactive User
Joined
Dec 5, 2006
Messages
187
Likes
0
#1
I trying to use netboot following the Tutorial but it doesn't seem to want to work as per Tutorial !

I'm running Netboot, pointed the FTP root path to the same location as where the NetBoot.exe is. I get the following in the NetBoot window, which appears to be okay according to the Tut

Sending reset request...ok
Waiting for CM to boot...ok
Retrieving CM MAC address...ok (0004BDCA3F74)
Sending NetBoot request...ok
Adding 192.168.100.10 IP to adapter...ok
Starting FTP server...ok
New FTP client.
New FTP user (jmcqueen, rickey7)...accepted
FTP file request (/opt/vwMIPS_1_0_1_fcs/target/config/sb4200/vxWorks.st)...ok
FTP client disconnected.

The tutorial then says to reboot modem and visit 192.168.100.1/hack.html but when I try this I just get the usual explorer message saying web page cannot be found. I can see 192.168.100.1 Configuration Manager page fine !

Does this mean my modem is locked ? If so what is the best way to unlock it Max232, Blackcat cable ?

Info from the help page on the modem says :

Software Version: SB4200-0.4.4.2-SCM01-NOSH
Hardware Version: 1
MIB Version: II
GUI Version: 1.0
VxWorks Version: 5.3

Thanks for your help
 

gentlex

Inactive User
Joined
Nov 4, 2005
Messages
4,775
Likes
62
#3
I trying to use netboot following the Tutorial but it doesn't seem to want to work as per Tutorial !

I'm running Netboot, pointed the FTP root path to the same location as where the NetBoot.exe is. I get the following in the NetBoot window, which appears to be okay according to the Tut

Sending reset request...ok
Waiting for CM to boot...ok
Retrieving CM MAC address...ok (0004BDCA3F74)
Sending NetBoot request...ok
Adding 192.168.100.10 IP to adapter...ok
Starting FTP server...ok
New FTP client.
New FTP user (jmcqueen, rickey7)...accepted

The tutorial then says to reboot modem and visit 192.168.100.1/hack.html but when I try this I just get the usual explorer message saying web page cannot be found. I can see 192.168.100.1 Configuration Manager page fine !
FTP file request (/opt/vwMIPS_1_0_1_fcs/target/config/sb4200/vxWorks.st)...ok
FTP client disconnected.

Does this mean my modem is locked ? If so what is the best way to unlock it Max232, Blackcat cable ?

Info from the help page on the modem says :

Software Version: SB4200-0.4.4.2-SCM01-NOSH
Hardware Version: 1
MIB Version: II
GUI Version: 1.0
VxWorks Version: 5.3

Thanks for your help
no m8 u if reboot the modem it goes back to its original state. when it gets to this part FTP file request (/opt/vwMIPS_1_0_1_fcs/target/config/sb4200/vxWorks.st)...ok
FTP client disconnected.

just go into explorer and 192 168 100 1 and access the modem
 

simonk1969

Inactive User
Joined
Dec 5, 2006
Messages
187
Likes
0
#4
according to the haynes manual that firmware is locked m8

: colors1 : colors1 : colors1
You're right, don't know how I missed that !
Have ordered a 232 from Tailor-Made Circuits so hopefully that should arrive in a few days.
Is it etherboot I need to use with a 232 cable ?
 

jumpinjo

Inactive User
Joined
Nov 12, 2004
Messages
1,040
Likes
14
#5
I trying to use netboot following the Tutorial but it doesn't seem to want to work as per Tutorial !

I'm running Netboot, pointed the FTP root path to the same location as where the NetBoot.exe is. I get the following in the NetBoot window, which appears to be okay according to the Tut

Sending reset request...ok
Waiting for CM to boot...ok
Retrieving CM MAC address...ok (0004BDCA3F74)
Sending NetBoot request...ok
Adding 192.168.100.10 IP to adapter...ok
Starting FTP server...ok
New FTP client.
New FTP user (jmcqueen, rickey7)...accepted
FTP file request (/opt/vwMIPS_1_0_1_fcs/target/config/sb4200/vxWorks.st)...ok
FTP client disconnected.


The tutorial then says to reboot modem and visit 192.168.100.1/hack.html but when I try this I just get the usual explorer message saying web page cannot be found. I can see 192.168.100.1 Configuration Manager page fine !

Does this mean my modem is locked ? If so what is the best way to unlock it Max232, Blackcat cable ?

Info from the help page on the modem says :

Software Version: SB4200-0.4.4.2-SCM01-NOSH
Hardware Version: 1
MIB Version: II
GUI Version: 1.0
VxWorks Version: 5.3

Thanks for your help
firmware aint locked

probably duff vxworks

use open seseme and its a lot quicker
 
Last edited:

Koevoet

Member ++
Joined
Nov 19, 2005
Messages
653
Likes
10
#6
As jumpinjo says the firmware isnt locked ,, the haynes manual is correct in 1 aspect as all firmwares can be locked depending on if they have been d/graded from locked firmware and the bootline hasn`t been changed ,, but other than that a lot of the info regarding locked firm has to be changed in the manual.

Regards
 

gentlex

Inactive User
Joined
Nov 4, 2005
Messages
4,775
Likes
62
#7
You're right, don't know how I missed that !
Have ordered a 232 from Tailor-Made Circuits so hopefully that should arrive in a few days.
Is it etherboot I need to use with a 232 cable ?
well i dont get it according to ur netbooting u did access the modem
Sending reset request...ok
Waiting for CM to boot...ok
Retrieving CM MAC address...ok (0004BDCA3F74)
Sending NetBoot request...ok
Adding 192.168.100.10 IP to adapter...ok
Starting FTP server...ok
New FTP client.
New FTP user (jmcqueen, rickey7)...accepted
FTP file request (/opt/vwMIPS_1_0_1_fcs/target/config/sb4200/vxWorks.st)...ok
FTP client disconnected.
and u rebooted hence why u lost the hack page. i could be wrong but im sure i did few
SB4200-0.4.4.2-SCM01-NOSH
SB4200-0.4.4.5-SCM02-NOSH
with netbooting but then again im getting old the memory is not as good as it use to be


thx for that guys im feeling young again
 
Last edited:

simonk1969

Inactive User
Joined
Dec 5, 2006
Messages
187
Likes
0
#8
firmware aint locked

probably duff vxworks

use open seseme and its a lot quicker
I'm trying to run open sesame but getting the following error on windows XP

'The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click on OK to terminate the application.'

Any ideas ?

Thanks
 

simonk1969

Inactive User
Joined
Dec 5, 2006
Messages
187
Likes
0
#9
Figured out what was going wrong !

I am running NetBoot from Laptop with cm via onboard rj45 and also have a wireless card installed which is connecting to my main network.
As soon as I remove the wireless card I can access the 192.168.100.1/hack.html page !
Weird because I could access the 192.168.100.1 page with wireless still in !

Thanks for your help