• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

putting films onto psp.

d34n

Inactive User
Joined
Jul 31, 2005
Messages
226
Likes
0
#1
ok guys im abit confused here, i converted a .avi film with Apollo PSP Video Converter from the downloads section into a .mp4 file, i then transfer it to my psp but all i get is a corrupted file icon on my psp and it wont play, any idea's whats going wrong here?
 

d34n

Inactive User
Joined
Jul 31, 2005
Messages
226
Likes
0
#3
hmmm, i'm assuming i havnt due to i havnt got a clue what you mean!

how does this work?
 

jaffa

Inactive User
Joined
Jul 30, 2006
Messages
9,889
Likes
376
#4
Sometimes I download films and get corrupted data but most times they are fine. Try using psp9 video converter...it may help.
 

madnlooney

VIP Member
VIP Member
Joined
Dec 4, 2005
Messages
4,771
Likes
92
#6
if a video file isn't named "M4V1000number.mp4" and located in the \MP_ROOT\100MNV01 the psp doesnt see it.

Try renaming it to M4V10001.mp4 and place it in the folder above
 

d34n

Inactive User
Joined
Jul 31, 2005
Messages
226
Likes
0
#7
just tried it like that now and its still coming up with Corrupted Data :(
 

jaffa

Inactive User
Joined
Jul 30, 2006
Messages
9,889
Likes
376
#10
if a video file isn't named "M4V1000number.mp4" and located in the \MP_ROOT\100MNV01 the psp doesnt see it.

Try renaming it to M4V10001.mp4 and place it in the folder above
I name all mine to their real film name and they work no probs, just the odd one says corrupted but I assumed they were bad downloads.
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
2,918
Likes
168
#11
Never had any problems with Apollo...

just check everything is named propperly again...if it is then maybe its a bad download / conversion.

i just did a small avi clip with apollo and it works fine.

here is the otput folder




so inside the MP_ROOT folder it made the folder 100MNV01 then the 2 files files converted by apollo inside.

M:\MP_ROOT \ 100MNV01 \ M4V20010.MP4 & MV420010.THM
 

jaffa

Inactive User
Joined
Jul 30, 2006
Messages
9,889
Likes
376
#12
Never thought of renaming and putting any corrupted ones in that folder, I just download them and shove them in /video and they play fine 90% of the time
 

d34n

Inactive User
Joined
Jul 31, 2005
Messages
226
Likes
0
#13
well the films works, ive played the .mp4 after the conversation and it works. it just dont do anything on the psp just says corrupted still.
 

Kryton

<font color="PINK">I LOVE PINK</font>
VIP Member
Joined
Jan 31, 2006
Messages
2,918
Likes
168
#14
well the films works, ive played the .mp4 after the conversation and it works. it just dont do anything on the psp just says corrupted still.
well if all the above is correct have you tried formatting the memory card or deleting the config.se file from FLASH1? or restoring factory defaults?

@ jaffa

yes mate the MP4 file will work in the video folder too.

it's just that apollo (and others) use the MP_ROOT as the default folder when transfering.

the .THM file isnt really needed either. Its just the thumb nail picture for the video selection menu.
 
Last edited:

janobi

Janet to us
VIP Member
Joined
Jan 25, 2006
Messages
8,046
Likes
142
#15
Have you renamed the film? As if over 13 characters it wont show properly. Although it does sound like its something else. As kryton said format the card, delete the config.se file and see what happens after that.
 

d34n

Inactive User
Joined
Jul 31, 2005
Messages
226
Likes
0
#16
i formatted the memory card and formatted flash1 and still no joy, i assume doing the flash1 thing in the recovery menu is deleting the config.se file?
 

madnlooney

VIP Member
VIP Member
Joined
Dec 4, 2005
Messages
4,771
Likes
92
#17
i formatted the memory card and formatted flash1 and still no joy, i assume doing the flash1 thing in the recovery menu is deleting the config.se file?
yeahthats right just delete the config.se
 

d34n

Inactive User
Joined
Jul 31, 2005
Messages
226
Likes
0
#18
k, still wont work, tried a couple of films now too. my psp must just not like playing films.

will it have anything todo with its a Jap psp?
 

nyck

Member +
Joined
Mar 21, 2005
Messages
359
Likes
1
#19
Not sure if your using a fake or a real mem card
But i only ever get corrupt file when using my fake card

nyck