Port: efa0, Master/Slave: a0

boxtastic

Inactive User
Joined
Feb 23, 2006
Messages
28
Reaction score
0
after enterting

mtkflash r /m orig.bin

I select the via chipset

and the i get the following message:

Port: efa0, Master/Slave: a0

wtf???

card is vt 6421a
 

johnboy196

DW Member ++
Joined
Feb 12, 2006
Messages
1,070
Reaction score
13
Location
Leeds
after enterting

mtkflash r /m orig.bin

I select the via chipset

and the i get the following message:

Port: efa0, Master/Slave: a0

wtf???

card is vt 6421a


HI

Are you using a edited mtkflash to work with your sata card.

i have the same via card and i had to use a edit mtkflash before it would detect my via sata card
 

johnboy196

DW Member ++
Joined
Feb 12, 2006
Messages
1,070
Reaction score
13
Location
Leeds
Try this edited mtkflash copy to bootdisk or usbstick
 
Last edited:

xbc

DW Member +
Joined
Jul 7, 2005
Messages
815
Reaction score
25
Location
Worcestershire
Give this one a try to a formatted floppy
I also have to have one of my drives IDE lead plugged to my sata card not the the MB and any other drives I unplug the power and IDE lead to them

how are you powering your ms28 though the 360 console
 

boxtastic

Inactive User
Joined
Feb 23, 2006
Messages
28
Reaction score
0
ms28 is powering through the xbox,

so do you have the ide cable connected to yr sata card and the other end to nothing?

hers is the info on my card:

hex.jpg
 
Last edited:

xbc

DW Member +
Joined
Jul 7, 2005
Messages
815
Reaction score
25
Location
Worcestershire
I have one end of the IDE lead going to the PCI sata card the other going to the PC dvd rom (try this in turn with what ever drives you have)

at the A prompt power on the console, then type mtkflash r /m orig.bin
I press enter wait about 2-3 secs then turn the console off
select you 1 or 2 for you sata connection wait 10 secs switch the console back on

Have you got got a sata chip on your MB as well

also can you boot from usb some find this easyer
 

i-zombie

VIP Member
VIP Member
Joined
Oct 22, 2005
Messages
3,749
Reaction score
90
Location
leeds
aye select the via sata port you have,but turn your 360 off first,select the via(you will get the error msg but ignore it as once the 360 is powered back on it dont matter)
wait ten secs,turn on 360,it should start to read
 

Klutsh

Inactive User
Joined
Jan 22, 2006
Messages
27
Reaction score
0
I shall try again, this time no links. (Sorry, the site I linked to was my own though)

You can try using "Xtreme Boot Maker" to patch MTKFlash for you.
Also install the latest drivers for your SATA card.
 
TEST
Top