please take a look atmel question

i-zombie

VIP Member
VIP Member
Joined
Oct 22, 2005
Messages
3,748
Likes
51
#1
hello fellas -rite ive fooked an atmel taking it off ov the simm in my 1000-now ive already asked if sum1 has a simm board i could buy but i was wondering if i bought the same atmel that ive fooked and put that on the simm would that work or does it need to b programmed first
 

Spectre

Administrator
Staff member
Jnr Admin
Joined
Jun 3, 2001
Messages
39,529
Likes
846
#3
You don't need to reprogram an Atmel to put on a SIMM.
 

i-zombie

VIP Member
VIP Member
Joined
Oct 22, 2005
Messages
3,748
Likes
51
#4
ooo who to belive jnr admin or advanced member

so specter if i put a blank atmel where my old one used to b and put simm in box would it take the update for the info it needs
 

Spectre

Administrator
Staff member
Jnr Admin
Joined
Jun 3, 2001
Messages
39,529
Likes
846
#5
It should do!

Make sure you don't leave any shorts on it.
 

crackerchalk

DW Member ++
Joined
Aug 16, 2005
Messages
1,931
Likes
41
#6
Hi
1st y did u remove atemels
was it to get bk if so what was wrong with led sim/ volt method
2nd you can buy em at jabs place £5 each
 

clive58

Inactive User
Joined
Sep 14, 2004
Messages
4,086
Likes
29
#7
crackerchalk said:
Hi
1st y did u remove atemels
was it to get bk if so what was wrong with led sim/ volt method
2nd you can buy em at jabs place £5 each
BK off of the sim?

Clive.
 

i-zombie

VIP Member
VIP Member
Joined
Oct 22, 2005
Messages
3,748
Likes
51
#8
mr chalk i didnt originaly intend to remove atmels-i got the box of ov sum1 cos my 2000 was having ir problems-this 1000 had had the no update mod done and was looping so i put the attys back down n it work for a while then it went pfffttt and i took off top to see one ov the legs had bent underneath so i tried to lift it to bend it straight and fooked even more legs.

ta spectre my soldering on is a hell ov a lot better than my removal so i should b ok there-just a shame maplins dont sell the buggers
 

crackerchalk

DW Member ++
Joined
Aug 16, 2005
Messages
1,931
Likes
41
#9
Hi again
thanx 4 clearing that up
thought it was odd
Jabs place is the only place ive seen em
But im sure ull find em cheaper
One quest though when you remove the chip
Do u have to use a willem on em to re-enter bk
or just solder blank new 1s
 
TEST
Top