openATV 6.3 backup image problem

silverdale

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
3,296
Reaction score
1,385
I want to make a one flash full image backup setting bouqs the lot but the openATV 6.3 only allows you to backup the internal flash not all the settings. I don't want settings a separate backup. Which plugin does this ?, I cant remember for the life of me
 

Ferret

Administrator
Staff member
Administrator
Joined
Apr 13, 2007
Messages
12,944
Reaction score
6,939
Location
Yorkshire Born & Bred Leeds !
Well all the settings should be in the flash unless your using flash expander.

Dflash use to be my tool of choice.
 
Last edited:

jfish

VIP Member
VIP Member
Joined
Sep 21, 2007
Messages
2,923
Reaction score
518
a full flash backup will include all settings in 6.2 unless they have changed it in 6.3
 

silverdale

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
3,296
Reaction score
1,385
That's it they've changed it, it only backs up the empty flash. After its flashed you get faced with HDMI or RCA. When you select full backup you get:- 1 option,
internal flash openATV 6.3 and that's basically what it saves.
I really do not understand the point of that
 

spud1966

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
May 2, 2005
Messages
10,551
Reaction score
5,105
Location
The Moon
Still on 6.2 here

Well That's a bit crazy , only think i can think of is to setup up your box with skins and all the stuff you require and then FTP to the box and save all the folders back to your pc as a backup , bit of a pain i know ?
 

silverdale

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
3,296
Reaction score
1,385
I just wanted to send it to a m8 miles away he's absolutely clueless bar USB/FLASH so I'd stick it on my Google drive for him set to go then teamviewer so basically it's a one button press for him.
I couldn't believe it when he messaged me showing me the first set up page HDMI - RCA selection page.
I made a backup settings and did it that way but it took nearly 2 hours trying to explain to him what to do.
I might be missing something here, you get a page saying select but you only have 1 option:-
"internal flash openATV 6.3"
Select that no plugins or bouqs are saved. If someone tries it let me know how you get on
 

silverdale

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
3,296
Reaction score
1,385
I think what you have to do with openATV 6.3 is,
Menu
Setup
Software management
Advanced options
Select additional backup files
Then with the yellow button tick them all then Save then backup as usual.
 

Ferret

Administrator
Staff member
Administrator
Joined
Apr 13, 2007
Messages
12,944
Reaction score
6,939
Location
Yorkshire Born & Bred Leeds !
I think what you have to do with openATV 6.3 is,
Menu
Setup
Software management
Advanced options
Select additional backup files
Then with the yellow button tick them all then Save then backup as usual.
Was simpler Blue button-full backup

That was it, what your describing sounds like a settings backup to use your settings on a clean image version.
You tried flashing the backup back ?

I'll have to get 6.3 on this weekend and take a look.
 

alimac

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
7,353
Reaction score
6,178
will try it later as not sure if previously ran that image
 

silverdale

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
3,296
Reaction score
1,385
If you tick the boxes and backup using blue button it works fine, just tried it and re flashed it with the backup via a stick

It looks like on the newer openATV 6.3 they've turned "off" all the folders in the image all bar the "home" folder which contains the openATV 6.3 blank flash files for backup so you manually have to go in werre I said and tick them all the it works fine via blue button
 

alimac

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
7,353
Reaction score
6,178
ok loaded openatv 6.3 installed few plugins used dflash 13.0 which i sent to extensions by ftp
dflash backed up as normal full image as all previous versions so no change for me
 

silverdale

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
3,296
Reaction score
1,385
I tried twice and both left out settings and plugins, it only changed when I ticked all the folders I advanced options.

Does yours say:
internal flash openATV 6.3
When using backup ?
 

alimac

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
7,353
Reaction score
6,178
nope dont see that just works normally
 

silverdale

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
3,296
Reaction score
1,385
Umm weird, mine I mean :)
 
TEST
Top