MGcamd Problem on OpenPLi 4 DM800SE

Skynhead

Inactive User
Joined
Dec 14, 2012
Messages
74
Reaction score
7
My box was running slow so I decided to reflash it.

I reinstalled Open PLi4 and Mgcamd 1.38c-ssl1.0, which AFAIK is the proper version for OpenPLi4.

I FTP'ed my Newcamd.list, set the Cam to MGcamd and rebooted the box.

Now when I try to view an encrypted channel I can see my serve address just above the channel name (like it does when it is decoding the channel) but the picture doesn't decrypt.

If I press the Blue Button and select Softcam Setup I get the screen that gives me all the information you'd expect to see if the channel was actually being decoded properly! System, caid, pid,prov and ever changing cw0 and cw1 - just as if the channels ware clearing, but they're not?!

My box is a clone DM800se SSL 84d
 

Skynhead

Inactive User
Joined
Dec 14, 2012
Messages
74
Reaction score
7
I'm pretty sure it's running mate.

Where would I be getting the cw0 and cw1 keys from in that case? I've CHMOD'ed newcamd.list and mg.cfg to 755 just incase privileges has anything to do with it but no joy.
 

AJT

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Jan 14, 2013
Messages
4,321
Reaction score
2,058
Location
KIDDERMINSTER
I'm pretty sure it's running mate.

Where would I be getting the cw0 and cw1 keys from in that case? I've CHMOD'ed newcamd.list and mg.cfg to 755 just incase privileges has anything to do with it but no joy.
Is config file in etc/tutbox/config
 

Skynhead

Inactive User
Joined
Dec 14, 2012
Messages
74
Reaction score
7
Here's a screenshot of the Softcam screen.

1_0_1_15BE_7ED_2_11A0000_0_0_0.jpg

- - - Updated - - -

I have a newcamd.conf in there mate.
 

AJT

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Jan 14, 2013
Messages
4,321
Reaction score
2,058
Location
KIDDERMINSTER
Just for a test install ccam 2.30 put you n slime onto config file and FTP to etc start ccam 2.30 see if it clears
 

ketmp

Satellite Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Sep 16, 2014
Messages
2,550
Reaction score
1,527
mgcamd needs two files... mg_cfg and newcamd.list

Do you have mg_cfg file in /var/keys along with newcamd.list ?
 

Skynhead

Inactive User
Joined
Dec 14, 2012
Messages
74
Reaction score
7
Hmmm, nothing. That's weird.

- - - Updated - - -

mgcamd needs two files... mg_cfg and newcamd.list

Do you have mg_cfg file in /var/keys along with newcamd.list ?
Yes I have mate.

I seem to remember having to edit the mg_cfg file once before but I can't remember what I done also it seems that only some images need that file edited.
 

ketmp

Satellite Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Sep 16, 2014
Messages
2,550
Reaction score
1,527
Ensure you copy your mg_cfg file elsewhere so you have a backup and try one below that was taken from a dm800se but for cable (dvb-c) rather that satellite.

It's worth a try and it doesn't help then go back to your backup one.
 

Attachments

alli6968

Inactive User
Joined
Jan 31, 2015
Messages
155
Reaction score
11
Thanks Ferret
will certainly try this and feedback.

Regards

- - - Updated - - -

I have downloaded from the download section all files contained within user/keys for mgcamd. It was for a zgemma h1 that the user had set up for Sat and cable. the mgcamd version I instaled was 1.38r1. would it matter if the files were for 1.35 for instance.

Regards
 

Ferret

Administrator
Staff member
Administrator
Joined
Apr 13, 2007
Messages
13,439
Reaction score
7,872
Location
Yorkshire Born & Bred Leeds !
Thanks Ferret
will certainly try this and feedback.

Regards

- - - Updated - - -

I have downloaded from the download section all files contained within user/keys for mgcamd. It was for a zgemma h1 that the user had set up for Sat and cable. the mgcamd version I instaled was 1.38r1. would it matter if the files were for 1.35 for instance.

Regards
Config files for 135 should work on 138
 

austenerife

Member
Joined
Oct 19, 2009
Messages
27
Reaction score
1
Location
tenerife
Hi,

I am using Open pli4 and the same Mgcam as o.p.
I was having a bit of trouble at first,in the end I did not need to edit anything in the Mgconfig file but I had to add lan server 1 at the end of my Nline in newcamdlist and it worked fine..
The N line opened fine using CCcam without the above mod.
Hope this helps
Aus
 

massa121

New Member ++
Joined
Mar 18, 2014
Messages
60
Reaction score
0
Did you manage to solve this issue? I am having the same issue and would be helpful to know how you did it please?
 

massa121

New Member ++
Joined
Mar 18, 2014
Messages
60
Reaction score
0
Just noted it is a very old post. Anyone have a working mgcamd with open pli 4 on zgemma h1? I have got it working on new zgemma h2h but doing this for a friend and struggling.
 

Ferret

Administrator
Staff member
Administrator
Joined
Apr 13, 2007
Messages
13,439
Reaction score
7,872
Location
Yorkshire Born & Bred Leeds !
Just noted it is a very old post. Anyone have a working mgcamd with open pli 4 on zgemma h1? I have got it working on new zgemma h2h but doing this for a friend and struggling.
Same configs and mgcamd files should work fine mate between the 2 boxes.
 

massa121

New Member ++
Joined
Mar 18, 2014
Messages
60
Reaction score
0
Thanks for reply. I am using this mg cfg file right now on zgemma h2h but it is not working on H1 very strange.

# EMM messages
# 00 don't show any EMMs (default)
# 01 show only valid EMMs
# 02 show valid and bad EMMs with complete data display
M: { 01 }


# ECM messages
# 00 don't show anything about ecm
# 01 normal mode, show pids processed, decoded ecm and cw
# 02 verbose mode, show valid and bad ECMs with data
C: { 01 }


# AU
# 00 disable, no emm pids processed
# 01 enable, emm pids always processed for soft-au and shared cards
# 02 auto, emm started only if channel cant be decoded
# 03 process emm pids for network cards update only
A: { 02 }


# key update (sum 01 or 02 with 04)
# 01 update only new keys, default setting
# 02 update all keys (used for valid PMK checking)
# 04 enable TPS au
# + tps SID, which pmt pid contains au pid
U: { 01 } 0x12c0


# config files folder (softcam, autoroll, ignore/priority)
# 00 files in /var/keys
# 01 files in /tmp
T: { 00 }


# network mode, use summ for several clients
# 00 no network (default)
# 01 newcamd netclient
# 02 radegast netclient
# 04 camd3 netclient
# 08 gbox netclient
# 32 cccamd netclient, card list saved as /tmp/cccamd.info
# (ECM only, supported server version up to 2.1.1, later not work)
G: { 01 }


# network retry, use summ for several options
# 00 disable
# 01 retry every new ecm
# 02 try to connect to offline shares every Q: seconds
# 04 try to detect and fast reconnect to lost (and not used atm) server
# + XX messages number and YY seconds to reconnect
# mg will reconnect to server, if no answer to last XX ecm/keepalive or
# if no answer for last ecm or keepalive sent for YY seconds
# set to 0 to disable
N: { 07 } 5 30


# network ecm timeout in seconds
K: { 05 }


# newcamd dead routes connect retry, sec
Q: { 600 }


# network shares priority
# 00 gbox, newcamd, cccamd, radegast, camd3 (default)
# 01 camd3, radegast, cccamd, gbox, newcamd
# 02 cccamd, newcamd, camd3, gbox, radegast
P: { 00 }


# on screen display type
# 00 No OSD (default)
# 01 neutrino
# 02 enigma
# 03 relook
# + user password for http auth
O: { 00 } username password


# on screen display Options, summ of:
# 01 show emu ecm
# 02 show network shares messages
# 04 show decoding failed / fta
# 08 show emm keys update
# + web port to use for osd
S: { 03 } 80


# Log option, summ of:
# 00 off
# 01 network udp log
# 02 log to console
# 04 file, appended ! delete it by yourself, before it eat all your hdd
# + IP udp-port log-file-name
L: { 03 } 172.16.1.1 28007 /tmp/mgcamd.log


# keep ecm cache, seconds
# every cache entry takes 28 bytes, so 24h cache will take *only* 240-400kb of memory,
# for openbox/elanvision users with remote shares make sense to set it higher than default value,
# to not hammer cards while timeshifting or playing crypted recordings.
E: { 15 }


# cache option, summ of:
# 00 Off (default)
# 01 Ecm pids cache, store pids used to decode in /tmp/ca_cache.list at exit, load at startup, same syntax as restore.list
# 02 Ecm data cache, remember CW for (E:) time
# 04 Emm cache for network cards, do not resend the same emm twice, cache not cleared until restart
H: { 07 }


# reread files, summ of:
# 00 No (default)
# 01 reread config file on channel change (including priority and ignore, but not replace/cache)
# 02 reread SoftCam.Key on channel change
# 04 reread SoftCam.Key if file changed
R: { 00 }


# debug, summ of
# 00 off (default)
# 01 debug ecm
# 02 debug emm
# 04 debug network ecm
# 08 debug network emm
# 16 debug network login
# 32 show mem/cpu stats every 1 min
# 64 add timestamp to log messages
D: { 00 }


# box type
# 00 autodetect, change only if you think wrong type detected.
# 01 dbox2
# 02 dreambox
# 03 triple-dragon
# 04 relook
# 05 openbox
# 06 dreambox/mips
# 08 stapi/kathrein
# 09 stapi/ipbox
# 11 stapi/openbox
B: { 06 }


# map all 180x nagra caids to 1801
# default is 01
F: { 00 }

- - - Updated - - -

I even tried file posted on previous page by ketmp and that don't work either.
 

Ferret

Administrator
Staff member
Administrator
Joined
Apr 13, 2007
Messages
13,439
Reaction score
7,872
Location
Yorkshire Born & Bred Leeds !
Thanks for reply. I am using this mg cfg file right now on zgemma h2h but it is not working on H1 very strange.

# EMM messages
# 00 don't show any EMMs (default)
# 01 show only valid EMMs
# 02 show valid and bad EMMs with complete data display
M: { 01 }


# ECM messages
# 00 don't show anything about ecm
# 01 normal mode, show pids processed, decoded ecm and cw
# 02 verbose mode, show valid and bad ECMs with data
C: { 01 }


# AU
# 00 disable, no emm pids processed
# 01 enable, emm pids always processed for soft-au and shared cards
# 02 auto, emm started only if channel cant be decoded
# 03 process emm pids for network cards update only
A: { 02 }


# key update (sum 01 or 02 with 04)
# 01 update only new keys, default setting
# 02 update all keys (used for valid PMK checking)
# 04 enable TPS au
# + tps SID, which pmt pid contains au pid
U: { 01 } 0x12c0


# config files folder (softcam, autoroll, ignore/priority)
# 00 files in /var/keys
# 01 files in /tmp
T: { 00 }


# network mode, use summ for several clients
# 00 no network (default)
# 01 newcamd netclient
# 02 radegast netclient
# 04 camd3 netclient
# 08 gbox netclient
# 32 cccamd netclient, card list saved as /tmp/cccamd.info
# (ECM only, supported server version up to 2.1.1, later not work)
G: { 01 }


# network retry, use summ for several options
# 00 disable
# 01 retry every new ecm
# 02 try to connect to offline shares every Q: seconds
# 04 try to detect and fast reconnect to lost (and not used atm) server
# + XX messages number and YY seconds to reconnect
# mg will reconnect to server, if no answer to last XX ecm/keepalive or
# if no answer for last ecm or keepalive sent for YY seconds
# set to 0 to disable
N: { 07 } 5 30


# network ecm timeout in seconds
K: { 05 }


# newcamd dead routes connect retry, sec
Q: { 600 }


# network shares priority
# 00 gbox, newcamd, cccamd, radegast, camd3 (default)
# 01 camd3, radegast, cccamd, gbox, newcamd
# 02 cccamd, newcamd, camd3, gbox, radegast
P: { 00 }


# on screen display type
# 00 No OSD (default)
# 01 neutrino
# 02 enigma
# 03 relook
# + user password for http auth
O: { 00 } username password


# on screen display Options, summ of:
# 01 show emu ecm
# 02 show network shares messages
# 04 show decoding failed / fta
# 08 show emm keys update
# + web port to use for osd
S: { 03 } 80


# Log option, summ of:
# 00 off
# 01 network udp log
# 02 log to console
# 04 file, appended ! delete it by yourself, before it eat all your hdd
# + IP udp-port log-file-name
L: { 03 } 172.16.1.1 28007 /tmp/mgcamd.log


# keep ecm cache, seconds
# every cache entry takes 28 bytes, so 24h cache will take *only* 240-400kb of memory,
# for openbox/elanvision users with remote shares make sense to set it higher than default value,
# to not hammer cards while timeshifting or playing crypted recordings.
E: { 15 }


# cache option, summ of:
# 00 Off (default)
# 01 Ecm pids cache, store pids used to decode in /tmp/ca_cache.list at exit, load at startup, same syntax as restore.list
# 02 Ecm data cache, remember CW for (E:) time
# 04 Emm cache for network cards, do not resend the same emm twice, cache not cleared until restart
H: { 07 }


# reread files, summ of:
# 00 No (default)
# 01 reread config file on channel change (including priority and ignore, but not replace/cache)
# 02 reread SoftCam.Key on channel change
# 04 reread SoftCam.Key if file changed
R: { 00 }


# debug, summ of
# 00 off (default)
# 01 debug ecm
# 02 debug emm
# 04 debug network ecm
# 08 debug network emm
# 16 debug network login
# 32 show mem/cpu stats every 1 min
# 64 add timestamp to log messages
D: { 00 }


# box type
# 00 autodetect, change only if you think wrong type detected.
# 01 dbox2
# 02 dreambox
# 03 triple-dragon
# 04 relook
# 05 openbox
# 06 dreambox/mips
# 08 stapi/kathrein
# 09 stapi/ipbox
# 11 stapi/openbox
B: { 06 }


# map all 180x nagra caids to 1801
# default is 01
F: { 00 }

- - - Updated - - -

I even tried file posted on previous page by ketmp and that don't work either.
Change this to turn logging off for this

# Log option, summ of:
# 00 off
# 01 network udp log
# 02 log to console
# 04 file, appended ! delete it by yourself, before it eat all your hdd
# + IP udp-port log-file-name
L: { 03 } 172.16.1.1 28007 /tmp/mgcamd.log


To

# Log option, summ of:
# 00 off
# 01 network udp log
# 02 log to console
# 04 file, appended ! delete it by yourself, before it eat all your hdd
# + IP udp-port log-file-name
L: { 00 }

This wont solve your problem but it help with stability

What type of line are you using and what image are you running ?
 

massa121

New Member ++
Joined
Mar 18, 2014
Messages
60
Reaction score
0
Sorry for delay in replying. Yes N line is in usr/key innewcamdlist starting with CWS= . I have also tried with N:
 
TEST
Top