how to use FTP Client

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,825
Reaction score
12,521
Ive seen some new members dont know how to use/setup ftp client
this is for Filezilla (free ftp)

hope it helps some new members out
:)
 

Attachments

  • How To Use FTP (Filezilla).rar
    214 KB · Views: 230

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,825
Reaction score
12,521
I should of said its a very simple guide so if you have any more questions feel free to ask here
 

segel

DW Member ++
Joined
Jan 10, 2011
Messages
613
Reaction score
146
Don't mean to be stepping on your toes here Rat, but i thought i could add a windows 7 ftp guide, as a matter of preffered ftp preference to the users choice.

If you have windows 7 and your TM-800 HD is on the same network you could just...
follow Tutorial :)
 

Attachments

  • Windows_7_FTP_Guide.zip
    83.1 KB · Views: 120
Last edited by a moderator:

tony49

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
1,191
Reaction score
535
Location
castleford
good one both of you i have read your first post rat and was going to download Filezilla tonite but i just seen segel post and tryed it with my dm and opened the file nice and easy witch will be good for me as i got a m8 brining a tm6900 sometime and i no nothing about them so i mite be able to put his cline on for him as he cant do it so thanks to you both cheers tony49
 

cuebase

DW Member +
Joined
May 25, 2009
Messages
1,077
Reaction score
383
Hi Tony the same process dosent work on a tm6900.
 

tony49

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
1,191
Reaction score
535
Location
castleford
ok ta cuebase so what would be the best way to try when he brings it is there any othere way then web brouse ? pls just so im ready for it cheers tony49
 

cuebase

DW Member +
Joined
May 25, 2009
Messages
1,077
Reaction score
383
Make sure he brings the server details with him.

After you set up the TM6900 while watching a channel even an fta one on the remote press 8281. A new window will appear and its in there that you enter the details.
If you get stuck or need anything clarified get back to us.
 

udayansen

Inactive User
Joined
May 7, 2012
Messages
6
Reaction score
0
I use the "image" DWiQ-16-07-2011-SkyUK, I want to update satellite.xml, but can not transfer via ftp, use filezilla but can not connect ...

whether the correct user: root, pass: blank ...?

thanks for shared...
 

rishin

Inactive User
Joined
Apr 10, 2013
Messages
11
Reaction score
0
hello, i am new to this. do you need to use ftp when changing software. for example i want to put openvix on my tm2t. any help is much appreciated.
 

Banky1

Inactive User
Joined
Oct 25, 2013
Messages
3
Reaction score
0
In need help Rat! I,m in dire trouble , I just did a factory reset on my tm 600 and its deleted everything help!
 

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,825
Reaction score
12,521
you will need to add the stuff back mate
this is a sticky how to use a FTP client though mate ;)
 

debandchris

Inactive User
Joined
Jan 2, 2016
Messages
7
Reaction score
1
hi I am also new with a vu+ duo 2 box can you shed any light on what I need to do to get up and running as I believe I have to "ftp" to the box??
 

McrRed01

Inactive User
Joined
Sep 20, 2015
Messages
7
Reaction score
2
hi I am also new with a vu+ duo 2 box can you shed any light on what I need to do to get up and running as I believe I have to "ftp" to the box??
I'm probably not the best qualified to say but I'll have a go...

You need an ftp client or programme.
The best way to do this is to download VUCC which is a simple programme that connects to your box and let's you backup and change settings and also links to filezilla which is an ftp programme.
First you need to know your boxes IP address
This can be found from the setup/menu/network if you don't already know it.
Type that in and vucc should connect to the box. (Assuming Duo2 is same a s Solo2).
Most boxes username is root and password is blank.

Once connected, click on the filezilla button and it will launch and connect automatically. From there you can navigate to the required folder to make any changes you want.

If its your first time it might sound com,plicated but it really isn't and after a while becomes second nature. [emoji51]


Edit:
Drat! I've just looked back at the OP - it's all in there. Good luck.
 

Rentakill

Member
Joined
Aug 24, 2021
Messages
10
Reaction score
5
Hi there.

DCC E2 is not a bad application to use for FTP over to Enigma / Linux Boxes.
Easy to set up - and just works.
 
TEST
Top