• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

How to recover an ERROR01 : NO CA FOUND - on DM800 (clone)

chercheur

Inactive User
Joined
Sep 30, 2009
Messages
114
Likes
0
#1
This summary "tutorial" to explain how to fix a DM800 not booting with the code "ERROR01 : NO CA FOUND" on the screen.

Cause of the error:
- bad flash
- official image flashed

-> ERR01 : NO CA FOUND

What doesn't work anymore:
- no boot
- no network connection
- no possible image upgrade
- DreamUp unable to upgrade even with serial cable

Solution:
1) Use DreamUp 1.3.3 with serial (null modem) cable
2) Choose COM1, connect, power ON DM800 and wait
3) After a few seconds the DM800 screen will come back with an IP address
4) Type in that address in IE
5) Flash first a BootLoader (ex: 72R1)
6) reboot DM800 and hold power button
7) Wait for IP to appear on DM800 screen
8)Type in that address in IE
9) Flash your desired image
 
Last edited:
Joined
Nov 13, 2009
Messages
3
Likes
0
#2
ok nice but when i power on my dm 800 i've this error immediatly (1 or 2second)
so dreamup with rs232 cable don't find my DM.
so it's not very easy to flash it....
have a solution please?
 

chercheur

Inactive User
Joined
Sep 30, 2009
Messages
114
Likes
0
#3
Check the COM port you are using...

If still not possible.
- remove power
- press power button
- put power back
- wait for the screen to show a DHCP given IP address
- try to flash via Network on that address
 
Joined
Nov 13, 2009
Messages
3
Likes
0
#4
dammed i've already trying flash by ethernet but when ERR01 : NO CA FOUND appers to screen i can't do anything even if i press power button when DM800 reboot... :(
 

chercheur

Inactive User
Joined
Sep 30, 2009
Messages
114
Likes
0
#5
Try again. It is the only way to get through it.

- Remove power plug
- Wait 30 sec
- Put power back and immediately hold the power on button
 
Joined
Aug 22, 2010
Messages
2
Likes
0
#6
Im having a issue also on my DM800 clone. I tried to flash using the network, but after flashing it try to reboot & after that wont boot.

I have hold down the power button & back on, still same error coming in the front display. no dhcp ip address shows on the front display.

Do i need to flash using the null-modem cable? if so where can i find only the boot loader 1st as you said.

I tried to install Gemini 4.6 , and also how can i find the image is suitable for clone box?


I got to know original box images not support for clone boxes.

pls help.
 

2primo

Inactive User
Joined
Mar 27, 2005
Messages
597
Likes
12
#8
ya need to google 2nd_stage_pack for dm 800 #
ya need sim201e-75-newnigma2-release-V283-dm800-20100110.nfi
the a null modem cable
if ya get stuck pm ya email to me i will send ya the 2nd stage pack
tha will let ya flash the box as its locked up @ the mo pal
will be 2morr tho
 
Joined
Aug 22, 2010
Messages
2
Likes
0
#10
This summary "tutorial" to explain how to fix a DM800 not booting with the code "ERROR01 : NO CA FOUND" on the screen.

Cause of the error:
- bad flash
- official image flashed

-> ERR01 : NO CA FOUND

What doesn't work anymore:
- no boot
- no network connection
- no possible image upgrade
- DreamUp unable to upgrade even with serial cable

Solution:
1) Use DreamUp 1.3.3 with serial (null modem) cable
2) Choose COM1, connect, power ON DM800 and wait
3) After a few seconds the DM800 screen will come back with an IP address
4) Type in that address in IE
5) Flash first a BootLoader (ex: 72R1)
6) reboot DM800 and hold power button
7) Wait for IP to appear on DM800 screen
8)Type in that address in IE
9) Flash your desired image
Many thanks, above method works for my problem.

But i didnt flash only bootloader 1st. after connecting to the serial cable just flash the Gemini image.
 
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2
Likes
0
#11
Hi everyone

I have this problem over 2days now. I purchased a DB 800 HD PVR and i tried to install a image and after it rebooted it gave ERROR01 : NO CA FOUND.

I have tried to connect with Ethernet and RS232 cable with DREAMUP + second stage dreamup however it still did not connect.
When i use enforce dreamup it gives File to big error message even though file is only 168KB

Is there anyone who has the same problem and found a solution?

Thank you
email:[email protected]
 

Worzel

Inactive User
Joined
Jun 29, 2010
Messages
31
Likes
0
#12
Hi everyone

I have this problem over 2days now. I purchased a DB 800 HD PVR and i tried to install a image and after it rebooted it gave ERROR01 : NO CA FOUND.

I have tried to connect with Ethernet and RS232 cable with DREAMUP + second stage dreamup however it still did not connect.
When i use enforce dreamup it gives File to big error message even though file is only 168KB

Is there anyone who has the same problem and found a solution?

Thank you
email:[email protected]
Had the same problem this weekend but mine is an original DM800 HD not sure if it will work on a clone, with mine it was the BL. I just needed to update the BL from an older to a newer version.
Check out the threads and you will find it.

Worzel.
 

hyuned

Inactive User
Joined
Jun 10, 2011
Messages
14
Likes
0
#13
I tryed this solution..

Its going like this:

I make a connection with dreamup 133 everything fine.

When I get to point 5: flash a new bootloader

I am stuck..

Can somebody explain how to do this?

thx
 

unison

good to be back
VIP Member
Joined
Jul 4, 2010
Messages
3,129
Likes
99
#14
I tryed this solution..

Its going like this:

I make a connection with dreamup 133 everything fine.

When I get to point 5: flash a new bootloader

I am stuck..

Can somebody explain how to do this?

thx
what image did you have b4 you tried the new image which gave you the no ca error . when dream up is connected you could just point to your image and flash with dream up (takes longer this way)
5 virtually means flash correct bootloader to box the use browser to flash the image this is quicker few questions what sim what image have you got hth
 

hyuned

Inactive User
Joined
Jun 10, 2011
Messages
14
Likes
0
#15
There was the Gemini 5.0 image in there.. I just tried to flash the 5.1.. and then the error came. I had no idea it was a clone :(

now when trying to flash an image dream-up says the file is to big?

i tryed the nabilo v11, same problem.


Product Name DM800
Booloader version Dreambox Second Stage Loader BUILD #57, built 20080221
Flash Size 64 MB
Production Date (YYYY/MM/DD) 2008/11/25
 

hyuned

Inactive User
Joined
Jun 10, 2011
Messages
14
Likes
0
#16
written on the sim is dream sim 2.01 and something else that can't be read.. something like "in side" maybe
 

unison

good to be back
VIP Member
Joined
Jul 4, 2010
Messages
3,129
Likes
99
#17
run dreamup , connect DM800 with cable
under dreamop select network and in the remote ip (box) put the ip you want for your box
now switch on the dreambox, dreamup will prepared the box for flash
when ready for flash
take the remote ip (box) then follow the procedure through the web now
192,168.xxxx.xxx
will get to the upgrade firmware page the try the image you want
 

satplustv

Inactive User
Joined
Jun 19, 2011
Messages
11
Likes
0
#18
Hello all,

** DM800 Clone (NEW) **

Great advice and i have got so far with it and now i am stuck HELP please !

Managed to flash the 2nd stage loader and can now get the DM800 to boot up and show an IP address but its not letting me go any futher ,,,,,

When i try to flash a new image with the browser it gets as far as letting me load the software and pressing the flash button and then just hangs and crashes ?

When i try and Flash with Dream up it recognises the box and then hangs and will not let me go any futher.....

Anyone got any ideas please ?
 

hyuned

Inactive User
Joined
Jun 10, 2011
Messages
14
Likes
0
#19
Wel i had the same but what i did was imediatly after this flash again with the ss76-to-ss76a_beta-20100713 image. Then reboot manualy and
it came back to life. after that I flashed the openpli for sim 201. if you want the link send me a pm. and check if you have the sim 201 first.

good luck.
 

satplustv

Inactive User
Joined
Jun 19, 2011
Messages
11
Likes
0
#20
I have a good image ready to flash thanks Nemesis 2.2.

That is not the issue i cannot get the box to accept the image via browser or dm UP ?

It just hangs and then crashes.....

Its definately got the latest tuner and sim !

Nightmare !