How Do I Tune Itv Hd On A Dm800?

g0ejl

Inactive User
Joined
Mar 16, 2006
Messages
298
Reaction score
4
anyone have the frequencies for freesat including itv hd?
 

witchy

Banned for good!
Joined
Jul 20, 2005
Messages
18,282
Reaction score
332
Why not just do a full scan of 28.8 then add the new channels to your bouquets.
 

witchy

Banned for good!
Joined
Jul 20, 2005
Messages
18,282
Reaction score
332
A scan should still find it mate as it's still a stream but I don't know wether or not the transponder would be active 24/7, I'd imagine it would be.
 

pinkhelmets

Inactive User
Joined
Aug 10, 2001
Messages
5,187
Reaction score
174
Location
essex colchester-ipswich
If you dont use a channel list or a scan dont find '10510' then you can manually add details in the lamedb file>> /etc/enigma2/lamedb

Use your usual editor (openDBEdit works fine with this now) to find bbc-hd in the HD section near bottom (and you may find 10510 also), then add these lines-

0f06:011a0000:090b:003b:134:0
ITV HD
c:000D49,c:030D49,c:040D4A,p:BSkyB,c:050001,f:5

Once you save these details to the dm800 you will need to remove power and re-plug to reboot everything.
 

pinkhelmets

Inactive User
Joined
Aug 10, 2001
Messages
5,187
Reaction score
174
Location
essex colchester-ipswich
Just some more tips- You'll notice the 3 lines are added above channel names, so like if you find 10510 you can just paste your new 3 lines over the the top of the 3 lines shown above 10510.

Also openDBEdit wasnt editing correctly due to auto-changing the last line, but with that solution above it should now be fine. I have read others have used Editpad, DCC, EnigmaEdit, etc etc so i dont think any other editors have a problem.
 

havelln

Inactive User
Joined
Apr 17, 2007
Messages
1,015
Reaction score
98
mabe a daft question im hafe asllep been up for almost 24 hours how do i add the lines thanks i have the 10510 service showing
 

havelln

Inactive User
Joined
Apr 17, 2007
Messages
1,015
Reaction score
98
scratch that got it sorted
transfered the lamedb file with yummy ftp and opened it with textedit and copied the 3 lines over 10510 transfered back and then unpluged box then powered back on works great thanks
 

cboy

Inactive User
Joined
Jan 23, 2006
Messages
329
Reaction score
2
ive replaced the txt but is that how its supposed to look ?
c:000D49,c:030D49,c:040D4A,p:BSkyB,c:050001,f:5
and not
p:BSkyB,c:000D49,c:030D49,c:040D4A,c:050001,f:5 ?
 
TEST
Top