help needed with dreambox 500c

mickybhoy1888

Inactive User
Joined
Sep 17, 2006
Messages
130
Likes
1
#1
ive had my box a couple of weeks now and ive tried a couple of images on it but cant find 1 that will stop sum of the channels from freezing, at the moment im using the dw 1.6.1 image i had to change the cam before i was able to receive all the channels and altho its not as bad sum of the channels still freeze every 1s in a while, wot can i do to stop this from happening, any help given would be much appreciated.
 

Devilfish

DW Regular
Joined
Oct 22, 2005
Messages
14,269
Likes
194
#3
Go to the Information page and check the signal information. The SNR % needs to be above 90% to stop the freezing.

You can get a signal booster from Argos for £8.99. If it doesn't help, take it back and say you bought the wrong thing. ;)

Also, a high signal shows the same problems as a low signal so might actually need an attenuator instead of a booster.

You can get a variable attenuator here...

http://www.beststuff.co.uk/coaxial_accessories.htm
 

mickybhoy1888

Inactive User
Joined
Sep 17, 2006
Messages
130
Likes
1
#4
Go to the Information page and check the signal information. The SNR % needs to be above 90% to stop the freezing.

You can get a signal booster from Argos for £8.99. If it doesn't help, take it back and say you bought the wrong thing. ;)

Also, a high signal shows the same problems as a low signal so might actually need an attenuator instead of a booster.

You can get a variable attenuator here...

http://www.beststuff.co.uk/coaxial_accessories.htm
my signal is at 96% so cant be a low signal might have to giv the attenuator a go cos it always seems to freeze at the good bits an penalties an stuff lol, ive jst read up on the attenuator and i think its for tv ariels only would it still do its job wen connected to the cable feed
 
Last edited:

elmonster

Inactive User
Joined
Jan 31, 2007
Messages
22
Likes
0
#6
i've started having similar problems
SNR: 96% AGC: 43% BER: 0
at the moment
it'd be cool if you post back how you get on with the attenuator
 

sherlock

Inactive User
Joined
Mar 19, 2006
Messages
352
Likes
3
#7
my signal is at 96% so cant be a low signal might have to giv the attenuator a go cos it always seems to freeze at the good bits an penalties an stuff lol, ive jst read up on the attenuator and i think its for tv ariels only would it still do its job wen connected to the cable feed
Problems start with some boxes with a snr above 95 and below 89 3-6 db should sort your probs out but have a look here http://www.beststuff.co.uk/coaxial_accessories.htm you will find a adjustable attenuater.

I should have read devilfishes reply
 

winggeek

Inactive User
Joined
May 21, 2007
Messages
20
Likes
0
#8
500c

hi,

i have some channels perfect and then others when i select them the epg is showing and a blank screen. the snr is from 92-95 average on all channels. it was working fine the last few days then all this started happening. i am in dublin . anybody else come across anything like this ?
 
TEST
Top