[DOWNLOAD] OpenPLi-4-Dm800se-sim2-ssl84d-Backup-by-alimac

alimac

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
9,464
Reaction score
10,930
Downloads: A new file has been added by alimac:

CLICK HERE TO DOWNLOAD >>>>> OpenPLi-4-Dm800se-sim2-ssl84d-Backup-by-alimac

bootlogomyboot.jpg


gistrooms latest release

AutoBouquetsMaker

CCcam Info v1.3c


Cool TV Guide v7.3.0

CrossEPG 0.8.1


Device Manager

FlashBackup

FlashExpander

HDMI-CEC setup

Hotkey

ITV Player

Media player

MediaStream


Media scanner


OpenWebif

OSD 3D setup


Picture player

PluginMover v0.6

Rats DW Picon

Rats DW Bouquets

Skins
Blue-HD Rossi
PLI-HD


EMU
CCcam 2.3.0
Oscam_atv 1.2 10659

pluginmover/flashexpander for any other plugins
 
Last edited by a moderator:

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
Big thumbs up alimac for the image & Rats for the bouquets & picons, it's excellent!
Memory is low but once i get to grips with the pluginmover/flashexpander i'll be on the pigs back .com :)
 

alimac

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
9,464
Reaction score
10,930
just move complete plugins folder to usb etc
 

ketmp

Satellite Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Sep 16, 2014
Messages
2,594
Reaction score
1,622
Any tips on freeing up space mate?
If you have a large usb stick with sufficient space and you have mounted it via image (ie usb stick is formatted to ext3/4 not FAT32) then you could try the following via a telnet session:-

init 4
mv /usr/lib/enigma2/python/Plugins /media/usb
ln -s /media/usb/Plugins /usr/lib/enigma2/python/Plugins
init 3

The above simply moves your existing plugin folder (and all plugins) from your box (ie root) to USB stick and creates a link so any future plugins are automatically redirected to the USB stick as well.
 

alimac

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
9,464
Reaction score
10,930
you dont have to use a plugin

Copy the folder
/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions

to /media/usb or /media/hdd

Delete the folder Extensions from its original place folder /Plugins

using dreambox control centre make new symlink in folder /Plugins
right click select new symlink

for usb type

target : /media/usb/Extensions
name : Extensions

for hdd type

target : /media/hdd/Extensions
name : Extensions

reboot
 

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
you dont have to use a plugin

Copy the folder
/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions

to /media/usb or /media/hdd

Delete the folder Extensions from its original place folder /Plugins

using dreambox control centre make new symlink in folder /Plugins
right click select new symlink

for usb type

target : /media/usb/Extensions
name : Extensions

for hdd type

target : /media/hdd/Extensions
name : Extensions

reboot

hey not sure what i did but i followed the above and all the plugins disappeared only left with rats DW channel updater
MediaStream gone too
: shocked2
 

steevo88

Inactive User
Joined
Jul 21, 2012
Messages
46
Reaction score
7
i too have encountered same problem, lost all plugins when trying alimacs instructions have tried posting symlink on plugin folder and inside both with same outcome, can anyone help to why this isnt working? kind regards
 

alimac

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
9,464
Reaction score
10,930
worked for me
other method posted by ketmp works fine also
 

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
i too have encountered same problem, lost all plugins when trying alimacs instructions have tried posting symlink on plugin folder and inside both with same outcome, can anyone help to why this isnt working? kind regards

just move the plugins to the hdd or a usb stick with the plugin mover worked a treat for me,
Only other thing i found was when i'm using the wifi adapter when i go to see the settings all i get is n/a for the ip and dns addresses, anyone else have this problem or is it just my box??
 

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
worked for me
other method posted by ketmp works fine also

Just on that i've never used telnet but if i were to put in that code into it, does it go in line by line as in the init4 then send that and then the next line etc. or does it all gets sent in one go?
 

ketmp

Satellite Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Sep 16, 2014
Messages
2,594
Reaction score
1,622
Just on that i've never used telnet but if i were to put in that code into it, does it go in line by line as in the init4 then send that and then the next line etc. or does it all gets sent in one go?
Either really but if you put it all on line then use && between each command.

Personally, I find it easier doing it line by line because if you have any error messages you will immediately know what command caused it and can correct it (if it was a typo).

Remember usb/hdd has to be formatted to ext3/4 (ie initialised via image menu settings).
 

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
If you have a large usb stick with sufficient space and you have mounted it via image (ie usb stick is formatted to ext3/4 not FAT32) then you could try the following via a telnet session:-

init 4
mv /usr/lib/enigma2/python/Plugins /media/usb
ln -s /media/usb/Plugins /usr/lib/enigma2/python/Plugins
init 3

The above simply moves your existing plugin folder (and all plugins) from your box (ie root) to USB stick and creates a link so any future plugins are automatically redirected to the USB stick as well.

hey i tried this but it came up as usb not found did the same with the hdd, only got to the 2nd line, they are working as i can record on the hdd and move the plugins to usb am i missing something?
 

ketmp

Satellite Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Sep 16, 2014
Messages
2,594
Reaction score
1,622
hey i tried this but it came up as usb not found did the same with the hdd, only got to the 2nd line, they are working as i can record on the hdd and move the plugins to usb am i missing something?
Assuming you have initialised (via menu) the USB stick (this formats it so you will lose everything) then need to check what, if anything, is mounted.

Can you, using ftp, have a look in "/media/usb" and tell me what is listed in it?
 

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
Assuming you have initialised (via menu) the USB stick (this formats it so you will lose everything) then need to check what, if anything, is mounted.

Can you, using ftp, have a look in "/media/usb" and tell me what is listed in it?

will do as soon as i reflash the box am having trouble with it
 

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
Assuming you have initialised (via menu) the USB stick (this formats it so you will lose everything) then need to check what, if anything, is mounted.

Can you, using ftp, have a look in "/media/usb" and tell me what is listed in it?

Hey sorry for the long delay in replying but I reflashed the box and used the copt and paste on telnet and it worked only problem im having now is I can't install any other plugins it says they not in the top folder when I try to install local extention weird ill try it again later
 

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
Hey all got it sorted eventually I don't think I'm gonna have any luck with this box had it working today and added ts panel and the dreamplex plugins and rebooted the box and now it tries to boot about 10 times then just has the blue light flashing am I just wasting my time loading the box with another image or is it the box itself? Anyone having similar issues??
 

alimac

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
9,464
Reaction score
10,930
first point is dump tspanel as its crap & not needed
did you move any plugins before installing as memory wont allow it
 

paddyirish27

Inactive User
Joined
May 1, 2012
Messages
35
Reaction score
9
Location
ireland
first point is dump tspanel as its crap & not needed
did you move any plugins before installing as memory wont allow it

yes i moved them using the telnet method as before to the usb is 8gb enough??
 
TEST
Top