dm8000 - possibly dead!! needs help!!

MrShush

Inactive User
Joined
Mar 26, 2013
Messages
54
Reaction score
0
hi guys,

ive had my genuine dm8000 for over a year now, running openpli 3.0 (started on 2.1) smoothly, but this afternoon i clicked on software update on the on screen menu and now its stuck in boot loop! it comes up with green screen, with the problems then restarts etc

i tried reflashing via web interface but wont come up with the option to update file. ive tried telent, putty, dcc but no use!!!

and now its just stuck on the dreambox logo start up screen!!!! :Angryfire

im thinking a null modem cable maybe the way but ive no real idea what that entails :grayno:

PLEASE HELP

martin
 

MrShush

Inactive User
Joined
Mar 26, 2013
Messages
54
Reaction score
0
20131110_143536[1].jpg
this is what the bootlog came up with when it just looped!! now it doesnt even do this!!!
 

Ferret

Administrator
Staff member
Administrator
Joined
Apr 13, 2007
Messages
13,538
Reaction score
8,020
Location
Yorkshire Born & Bred Leeds !
Just reflash a another image mate your image is corrupt and without knowing exactly what you did last maybe in install of something it will be quicker to reflash then sort it.
 

MrShush

Inactive User
Joined
Mar 26, 2013
Messages
54
Reaction score
0
Hi Ferret

I don't know how to. Well I do, but through Web control it won't show the update button and through telnet etc it won't let me connect.

I'm not sure what to do now

Martin
 

IANB

VIP Member
VIP Member
Joined
Feb 26, 2002
Messages
13,503
Reaction score
6,776
Location
somewhere cold
Switch off power at the back. While holding in the standby button at front switch power back on until stop is displayed in display. when you let go it should give you an ip address. (you must be connected t router via rj45 cable) put ip addy into browser bar and then select the image you want to flash on
 

MrShush

Inactive User
Joined
Mar 26, 2013
Messages
54
Reaction score
0
I've tried that but it won't let me on to Web address properly as it keeps rebooting!!
 

MrShush

Inactive User
Joined
Mar 26, 2013
Messages
54
Reaction score
0
right, bit of action. ive managed to get on to the ip address page and ive tried reflashing the image but it still keeps hanging when ive put the nfi file in.

im trying the latest openpli image
 

MrShush

Inactive User
Joined
Mar 26, 2013
Messages
54
Reaction score
0
Hey all

Not exactly what I did, if anything that I hadn't already tried, but was playing with it til the wee small hours of the morning and I've managed to reflash a new image and it's working!!! YEAH!! Thanks guys for everything, thought it was an expensive paperweight then!!
 
TEST
Top