Ditv 2000 Freezing now losses NetId

bignbold3000

Member ++
Joined
Nov 5, 2005
Messages
938
Reaction score
4
Hi Everyone,

Have a DITV2K and after the recent rollover have made a new AUFUN and now I find that nearly all the channels freeze for a few seconds, reset the box and reset Netid correctly, but now the box keep losing the Netid???

Obviously thought it is the battery but any other thoughts out there please
 

davidh

<font color="RED">Administrator</font>
VIP Member
Joined
Aug 9, 2001
Messages
14,954
Reaction score
121
Location
LIVERPOOL
Hi Everyone,

Have a DITV2K and after the recent rollover have made a new AUFUN and now I find that nearly all the channels freeze for a few seconds, reset the box and reset Netid correctly, but now the box keep losing the Netid???

Obviously thought it is the battery but any other thoughts out there please
yes make sure the jumper is on correctly
it may be to 1 side

dont worry i have done it and so have loads more :)
 

bignbold3000

Member ++
Joined
Nov 5, 2005
Messages
938
Reaction score
4
thanks...........the jumpers was off one of the pins............sometimes cant see the wood for the trees but any thoughts on the freezing mate?
 

davidh

<font color="RED">Administrator</font>
VIP Member
Joined
Aug 9, 2001
Messages
14,954
Reaction score
121
Location
LIVERPOOL
thanks...........the jumpers was off one of the pins............sometimes cant see the wood for the trees but any thoughts on the freezing mate?
signal ok to hign or low??
 

bignbold3000

Member ++
Joined
Nov 5, 2005
Messages
938
Reaction score
4
signal low........data loss possible.......have

8db forward path equaliser
10db forward path attenuator
6db forward path attenuator
12db forward path equaliser

dont really know what they do with any accuracy??
 

davidh

<font color="RED">Administrator</font>
VIP Member
Joined
Aug 9, 2001
Messages
14,954
Reaction score
121
Location
LIVERPOOL
signal low........data loss possible.......have

8db forward path equaliser
10db forward path attenuator
6db forward path attenuator
12db forward path equaliser

dont really know what they do with any accuracy??
dont put any on
how is the box cabled up
do u have cable coming in from outside?
is it connected to a splitter out side 1 for down stairs and 1 for up stairs
have u a splitter in the house

if so try removing splitters and connect direct
see if that improves the signal
 

bignbold3000

Member ++
Joined
Nov 5, 2005
Messages
938
Reaction score
4
I have cable coming straight in a through a Qamtex TV/Data Isolator and straight into the ditv2k, no splitter
 

davidh

<font color="RED">Administrator</font>
VIP Member
Joined
Aug 9, 2001
Messages
14,954
Reaction score
121
Location
LIVERPOOL
I have cable coming straight in a through a Qamtex TV/Data Isolator and straight into the ditv2k, no splitter
have u another box to test see if ur signal is ok???
or do u just subscribe to broadband
 

bignbold3000

Member ++
Joined
Nov 5, 2005
Messages
938
Reaction score
4
I subscribe to tv only and a second box gives very similiar results but not as bad??
 
TEST
Top