• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

DigitalWorldz 1.6.2 Released (feedback) DM500-C Enigma

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,631
Likes
625
#1
Im sure u will like the changes in the new Digitalworldz Dream 1.6.2
The team is always learning and hope to bring more to the Dreambox in future releases


changes from DigitalWorldz 1.6.1

new tuner driver listed as alt (alternative) Defult On

new boot screen
shutdown screen

radio and mp3 player screens removed to reduce screenburn

new games

option to turn off boot audio (via DW menu) blue button

option to turn of auto scanning for channels menu expert setup

symlink in /var/tuxbox/config/enigma to /var/tuxbox/config/enigma/cable removed and /var/tuxbox/config/enigma/cable directory replaced, some people were getting problems with the symlink.

Digitalworldz branding on skins (courtesy of devil666x who gave his time even though he doesn't have a box)

ip address set to 192.168.1.100

cams moved to /bin with symlinks in /var/bin/emu which can be overwritten to update (symlinks can be replace if updated files don't work

flash to dreambox,FTP DW.IMG to Temp folder then on box DW menu (blue button)
the image backup/restore (blue) flash image (green)
this is the way we recommend but u can also use FlashWizard Pro

www.digitalworldz.co.uk

Enjoy
DigitalWorldz Dream Team
Thankyou to our expert team
Digitalworldz are happy for u to share this image with other forums on condition the writeup is included in full


http://www.digitalworldz.co.uk/forums/index.php?resources/1249/





.
 
Last edited by a moderator:

kahunaburger

Inactive User
Joined
Mar 5, 2007
Messages
81
Likes
1
#5
I have had a whole host of problems with my dreambox over last few weeks with the box completely locking up all the time, i flashed this new image and had to change the tuner to alt tuner and for last hour not had 1 glitch. So a big thank you for the new image.
 

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,631
Likes
625
#6
Thats great news m8 :) hope it says glitch free for u
I think u will find the ALT tuner is defult on

new tuner driver listed as alt (alternative) Defult On
 

Conners

Inactive User
Joined
Feb 19, 2006
Messages
965
Likes
20
#8
been on for 9 hours now, left it on abc1 last night and it was still working this morning.

using the ALT tuner sriver i get some of the missing channels i lost going from dbox2 to the 500c (mostly porn) but ive lost sly movies 1-5. gonna try the other tuner driver to see if it finds them.

very fast scanning on ALT did a bruteforce scan in minutes.

no bugs so far :)

cheers for the image

: thanks :
 
Last edited:

kahunaburger

Inactive User
Joined
Mar 5, 2007
Messages
81
Likes
1
#9
Rat - Its worked an absolute dream not 1 glitch at all, the look,layout and functionality of the new image is excellent..... keep up the good works its much appreciated.
 

fes_786

VIP Member
VIP Member
Joined
Nov 30, 2005
Messages
3,894
Likes
61
#10
hi m8
has this got better parental controls in??

so when u lock a channel it will stay locked after reboot??

cheers
 

icm

Inactive User
Joined
Dec 5, 2004
Messages
1,432
Likes
5
#11
flashed it last nite and did and scan and it picked up all available channels. very stable and impressive. keep up the good work and thanks.
 

blaze

Inactive User
Joined
Jan 28, 2006
Messages
110
Likes
1
#13
Been having problems with alot of the latest images (freezing, locking up etc.), flashed this last night and it's been working great so far.

Left it on SS1 last night (one of the main channels that I had problems with it locking up) and it's still fully working in the morning :D Nice Job.

I've not used this image before though, so i'm not sure if the option has been removed, but can you get internet updates with it? Can't seem to find it (looking for a theme change if it's possible!).
 

ash213

Inactive User
Joined
Mar 7, 2007
Messages
692
Likes
0
#17
if i flash this on my box, will i have to sort out the bouqets again, cos that takes soo long
 

Devilfish

DW Regular
Joined
Oct 22, 2005
Messages
14,269
Likes
194
#18
Yes.

Before you flash, ftp to the /var/tuxbox/config folder and copy the enigma folder to you PC.

Flash the new image then copy your backup enigma folder back to the same location.

Press BLUE button on remote > DW MENU > Reload Channels

Select this and it will reload your old services and bouquets.

If you want to do a new scan you can, it will update your services file and leave your bouquets as they are.
 

Rat

VIP Member
VIP Member
Joined
Aug 29, 2001
Messages
41,631
Likes
625
#19
Im glad its working well on all box's so far :)

I want to stress this is not an image made by myself,its made by a team and is a team effort :)
 

ash213

Inactive User
Joined
Mar 7, 2007
Messages
692
Likes
0
#20
OK. i usually use num cable to up the file.

with this ftp i heard i need to use ethernet , is this true ?

i have several ethernet, but not sure if they are the correct type..when i got my virgin media modem, an ethernet cable was in the box...would this one be ok to use?

cheers