dbox2

aldo

Member +
Joined
Aug 27, 2001
Messages
462
Reaction score
4
Location
glasgow
hi ive just bought a dbox2 I live in Glasgow old ntl ive been away from the cable scene for a while now im looking to get this working is there a image for Glasgow area any help will be much appreciated
 

dexyweescot

DW Regular ++
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,063
Reaction score
199
Location
Scottish Meat
hi ive just bought a dbox2 I live in Glasgow old ntl ive been away from the cable scene for a while now im looking to get this working is there a image for Glasgow area any help will be much appreciated
Did u get any joy with it mate, if not look into commando image running mgcamd
 

aldo

Member +
Joined
Aug 27, 2001
Messages
462
Reaction score
4
Location
glasgow
thanks m8 still not done it yet im going to try today
 

steakunkidney

Member ++
Joined
Jan 29, 2006
Messages
511
Reaction score
4
Hi guys, I thought the dbox 2 scene was dead?.....I hoping to be mistaken as I have two lying around that I used to use before N3 hit, I can only assume they matey be used in conjunction with a CS ?
 

steakunkidney

Member ++
Joined
Jan 29, 2006
Messages
511
Reaction score
4
hi guys so dug the dbox2 out of the shed put the image on it in the download section and the various files with it have a line entered on the box but not clearing channels anybody got it working care to talk me through what im doing wrong

much appreciated
 

Jackel

VIP Member
VIP Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,510
Reaction score
72
Location
NorthWest
so has the Dbox scene been reignited or am i missing something here ?
 

steakunkidney

Member ++
Joined
Jan 29, 2006
Messages
511
Reaction score
4
It can work yes on a CS via mgcamd I just can't get it to work but others have
 

steakunkidney

Member ++
Joined
Jan 29, 2006
Messages
511
Reaction score
4
As far as I can tell yes, blue button extra menu soft cam mgcamd on, stopped and started no change
 

steakunkidney

Member ++
Joined
Jan 29, 2006
Messages
511
Reaction score
4
I haven't set up my location I did a fresh scan on my Net Id, all free to air etc but no pay channels
 

steakunkidney

Member ++
Joined
Jan 29, 2006
Messages
511
Reaction score
4
My Dbox2 is alive, thanks goes to dexyweescot for help with the files required
 

aldo

Member +
Joined
Aug 27, 2001
Messages
462
Reaction score
4
Location
glasgow
hi im still having problems with getting box up and running ive got the i8mage but not sure if got the right cam can you pls tell me how u managed to use the cams pls thanx

sorry forgot to add the cams ive got mmcamg beta 1 if that helps thanx
 
Last edited by a moderator:

steakunkidney

Member ++
Joined
Jan 29, 2006
Messages
511
Reaction score
4
hi im still having problems with getting box up and running ive got the i8mage but not sure if got the right cam can you pls tell me how u managed to use the cams pls thanx

sorry forgot to add the cams ive got mmcamg beta 1 if that helps thanx

I just used the ultra phat image in the download section it only has mgcamd installed. It may be yr mg_cf file isn't right, when I get chance I'll post mine, also make sure u have the network set up correctly
 

aldo

Member +
Joined
Aug 27, 2001
Messages
462
Reaction score
4
Location
glasgow
hi thanx for reply how do u check the mg_cf is correct thanx again
 

steakunkidney

Member ++
Joined
Jan 29, 2006
Messages
511
Reaction score
4
# EMM messages
# 00 don't show any EMMs (default)
# 01 show only valid EMMs
# 02 show valid and bad EMMs with complete data display
M: { 01 }

# ECM messages
# 00 don't show anything about ecm
# 01 normal mode, show pids processed, decoded ecm and cw
# 02 verbose mode, show valid and bad ECMs with data
C: { 01 }

# AU
# 00 disable, no emm pids processed
# 01 enable, emm pids always processed for soft-au and shared cards
# 02 auto, emm started only if channel cant be decoded
# 03 process emm pids for network cards update only
A: { 01 }

# key update (sum 01 or 02 with 04)
# 01 update only new keys, default setting
# 02 update all keys (used for valid PMK checking)
# 04 enable TPS au
# + tps SID, which pmt pid contains au pid
U: { 01 } 0x12c0

# config files folder (softcam, autoroll, ignore/priority)
# 00 files in /var/keys
# 01 files in /tmp
T: { 00 }

# network mode, use summ for several clients
# 00 no network (default)
# 01 newcamd netclient
# 02 radegast netclient
# 04 camd3 netclient
# 08 gbox netclient
# 32 cccamd netclient, card list saved as /tmp/cccamd.info
# 33 newcamd + cccam, save clines in /var/keys/cccamd.list
# (ECM only, supported server version up to 2.1.1, later not work)
G: { 01 }

# network retry, use summ for several options
# 00 disable
# 01 retry every new ecm
# 02 try to connect to offline shares every Q: seconds
# 04 try to detect and fast reconnect to lost (and not used atm) server
# + XX messages number and YY seconds to reconnect
# mg will reconnect to server, if no answer to last XX ecm/keepalive or
# if no answer for last ecm or keepalive sent for YY seconds
# set to 0 to disable
N: { 07 } 5 30

# network ecm timeout in seconds
K: { 05 }

# newcamd dead routes connect retry, sec
Q: { 600 }

# network shares priority
# 00 gbox, newcamd, cccamd, radegast, camd3 (default)
# 01 camd3, radegast, cccamd, gbox, newcamd
# 02 cccamd, newcamd, camd3, gbox, radegast
P: { 00 }

# on screen display type
# 00 No OSD (default)
# 01 neutrino
# 02 enigma
# 03 relook
# + user password for http auth
O: { 00 } username password

# on screen display Options, summ of:
# 01 show emu ecm
# 02 show network shares messages
# 04 show decoding failed / fta
# 08 show emm keys update
# + web port to use for osd
S: { 03 } 80

# Log option, summ of:
# 00 off
# 01 network udp log
# 02 log to console
# 04 file, appended ! delete it by yourself, before it eat all your hdd
# + IP udp-port log-file-name
L: { 00 } 172.16.1.1 28007 /tmp/mgcamd.log

# keep ecm cache, seconds
# every cache entry takes 28 bytes, so 24h cache will take *only* 240-400kb of memory,
# for openbox/elanvision users with remote shares make sense to set it higher than default value,
# to not hammer cards while timeshifting or playing crypted recordings.
E: { 15 }

# cache option, summ of:
# 00 Off (default)
# 01 Ecm pids cache, store pids used to decode in /tmp/ca_cache.list at exit, load at startup, same syntax as restore.list
# 02 Ecm data cache, remember CW for (E:) time
# 04 Emm cache for network cards, do not resend the same emm twice, cache not cleared until restart
H: { 00 }

# reread files, summ of:
# 00 No (default)
# 01 reread config file on channel change (including priority and ignore, but not replace/cache)
# 02 reread SoftCam.Key on channel change
# 04 reread SoftCam.Key if file changed
R: { 00 }

# debug, summ of
# 00 off (default)
# 01 debug ecm
# 02 debug emm
# 04 debug network ecm
# 08 debug network emm
# 16 debug network login
# 32 show mem/cpu stats every 1 min
# 64 add timestamp to log messages
D: { 00 }

# box type
# 00 autodetect, change only if you think wrong type detected or mgcamd doesn't work
# 01 dbox2
# 02 dreambox
# 03 triple-dragon
# 04 relook
# 05 openbox
# 06 dreamboxHD/TM800HD/mips
# 08 stapi/kathrein
# 09 stapi/ipbox
# 11 stapi/openbox
B: { 01 }

# map all 180x nagra caids to 1801
# default is 01
F: { 00 }



just copy un paste the above and if your set up is correct, do a network test, and you have a working line then should be ok
 
TEST
Top