can you make a dual wan router ??

brian0812

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
1,105
Reaction score
183
hi all any one have any info on makeing your own dual wan router im sure ive seen it on the forum before thanks in advance all
 

nozzer

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 25, 2005
Messages
6,662
Reaction score
106
Location
Who knows !
Cheapest way is with an old PC and one of the many versions of linux specifically set up to act as a router. It takes a little setting up but once you've got it working chances are it will outperform commercial dual-wan routers costing over £500. Something like an old celeron 500 is perfectly adequate for the job and these machines can usully be aquired for less than £20
 

brian0812

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
1,105
Reaction score
183
Cheapest way is with an old PC and one of the many versions of linux specifically set up to act as a router. It takes a little setting up but once you've got it working chances are it will outperform commercial dual-wan routers costing over £500. Something like an old celeron 500 is perfectly adequate for the job and these machines can usully be aquired for less than £20

thanks for the reply m8 i have an old dell p4 sat about 500mb of ram 20gb har drive will this do the job mate and if so do you have any more info please mate
 

brian0812

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
1,105
Reaction score
183
ive found some info now on google with what you just told me thanks a lot mate think ill have a go of this fingers crossed for my guys:Cheers:
 

MFCGMFC

Inactive User
Joined
Nov 22, 2006
Messages
7,052
Reaction score
76
thanks a lot for the link mate

no probs mate

if you get it up and running please post or pm your results cause i really wanna do this but it looks to complicated

Cheers
MFCGAVMFC
 

brian0812

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
1,105
Reaction score
183
no probs mate

if you get it up and running please post or pm your results cause i really wanna do this but it looks to complicated

Cheers
MFCGAVMFC

ok mate i will do i just need to get some more nic cards first ill try it out with 3 20 mb modems as i need a lot more upload speed than ive got at the mo
 

MFCGMFC

Inactive User
Joined
Nov 22, 2006
Messages
7,052
Reaction score
76
please post your results cause i am defo interested in this :) and will pick your brains lol

i know what you mean the upload is shit but put the latest c*nfig on and once you have 3 on you should have 3mb up :)

Cheers
MFCGAVMFC
 

brian0812

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
1,105
Reaction score
183
please post your results cause i am defo interested in this :) and will pick your brains lol

i know what you mean the upload is shit but put the latest c*nfig on and once you have 3 on you should have 3mb up :)

Cheers
MFCGAVMFC

that will make me a very happy bunny :banana:
 

MFCGMFC

Inactive User
Joined
Nov 22, 2006
Messages
7,052
Reaction score
76
if you can get it mate it will :) you wont get anymore than 30mb down tho i think :)

Cheers
MFCGAVMFC
 

brian0812

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
1,105
Reaction score
183
i had a go with wingate some time ago but found it to be a wast of time
 

witchy

Banned for good!
Joined
Jul 20, 2005
Messages
18,282
Reaction score
332
The old pc/linux solution is IMO a bit long winded and just think of the extra electricity it uses (not to mention it's as ugly as sin).

Personally I'd look for one of those Single WAN routers that can be hacked with Linux and you can force one of the LAN ports to act as a second WAN. Cheap, tidy Dual WAN that doesn't cost the earth to run.
 

brian0812

VIP Member
VIP Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
1,105
Reaction score
183
The old pc/linux solution is IMO a bit long winded and just think of the extra electricity it uses (not to mention it's as ugly as sin).

Personally I'd look for one of those Single WAN routers that can be hacked with Linux and you can force one of the LAN ports to act as a second WAN. Cheap, tidy Dual WAN that doesn't cost the earth to run.

ugly as sin have you been looking at your pic lol my p4 is a nice pc i just dont use it now as i have a new one and the electricity will not be much i don,t think mate as it will just be the base runing and its the i did that factor lol for me but nice idea mate
 

witchy

Banned for good!
Joined
Jul 20, 2005
Messages
18,282
Reaction score
332
Totally agree about the 'i did it' factor, it can't be beaten! :)

But a nice little hacked router is much more neat and I'm sure you'll agree that it'll use considerably less power that a 300w PSU powering a motherboard etc :)

Personally I use Wingate coz I'm a tight Scot ;)
 
TEST
Top