Can you fit an ARGON to a Pre LEH 135 Wii ??

bilabonic

VIP Member
VIP Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,952
Reaction score
182
Hi

Just been given a Wii which would not play anything at all, opened it up and found a Wiifree (pic12F629) fitted.

Removed it and it now plays originals.

Is it possible to fit an Argon to this ? I know a Wiikey is compatible and easier but i do not have any.

the chipset is GC2-DMS
Thanks.
 
Last edited:

Oggy

Inactive User
Joined
Oct 27, 2007
Messages
2,365
Reaction score
196
Roman???

If so, check dvdrg.

If not, no it wont.
 

Highlander

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 1, 2001
Messages
13,281
Reaction score
514
Location
Manchester
yes m8, an argon will fit and mod this machine.

and will play just like a D2C board once done.
 

Oggy

Inactive User
Joined
Oct 27, 2007
Messages
2,365
Reaction score
196
No it wont, Argon/Infectus are coding to clone the Wasabi's D2B support.

The dont work on D2C

I am open to contradiction though
 

bilabonic

VIP Member
VIP Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,952
Reaction score
182
It is a DMS chip and have found out it will not work, it is work in progress though.
 

NinjaXP

Inactive User
Joined
Aug 13, 2005
Messages
462
Reaction score
3
so.........will an argon work in a GC2-DMS ???

stop confusing me. :)
 

Highlander

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 1, 2001
Messages
13,281
Reaction score
514
Location
Manchester
info from modchip website:

ARGON:
1- Supports all chipset versions: DMS, D2A, D2B and D2C (including D1A)
2- ONLY 9+1(clock) WIRES on D2C
3- ONLY 5+1(clock) WIRES on DMS, D2A, D2B
4- On-board flash (256KB) (wasabi only 128KB)*

i have fitted an argon to a failed wiikey install with badly dremmelled chip, and all works perfect.
 

Oggy

Inactive User
Joined
Oct 27, 2007
Messages
2,365
Reaction score
196
http://www.console-chips.com/shop/i...id=182&zenid=df1dfc0d9f39da0c726e9fe1352dbd3a

Infectus homepage

1- Work on all D2C WII boards, incl. G2C D1A!
2- 13 wires connection (3 optional wires for IMPORTS GAMES supported from firmware 1.3)
3- 100% UPDATABLE! Trought the on board JTAG connector*
4- ACTEL3 FAMILY FPGA - A3P125 - Military quality and security
5- Direct Boot from Wii games
(extreme compatibility, more than Wiikey/D2Ckey)
6- Dirct boot for every GC game - Full supported from firmware 1.6
7- Multiple disc support
8- Silver games support - Supported from firmware 1.5
9- Audio streaming for GC Games supported
10- Partial regional Patch (work on 80% of games) - SUPPORTED FROM FIRMWARE 1.3
11- SPI 2Mbit flash on board for support of CODE INJECTION METHOD, firmware available soon.

If you have pulled it off, well donr, I just base my ideas on the above - and with YAOSM costing me 48p - I wouldnt dream of using Argons for pre D2C.
 

xbc

DW Member +
Joined
Jul 7, 2005
Messages
815
Reaction score
25
Location
Worcestershire
Sorry did not think the Argon was working with it yet, but Just to expensive to stick a Argon unless was asked to by the customer
Go for the cheap option I would say
 

bigup

Member ++
Joined
Mar 12, 2006
Messages
533
Reaction score
25
Location
UK
info from modchip website:

ARGON:
1- Supports all chipset versions: DMS, D2A, D2B and D2C (including D1A)
2- ONLY 9+1(clock) WIRES on D2C
3- ONLY 5+1(clock) WIRES on DMS, D2A, D2B
4- On-board flash (256KB) (wasabi only 128KB)*

i have fitted an argon to a failed wiikey install with badly dremmelled chip, and all works perfect.

very very interesting mate!

did you flash the argon to a new firmware to add the support for the DMS, D2A, D2B?

also on the cut legged wii, did you use alternate points?

did it use same points as the wasabi?
 

Oggy

Inactive User
Joined
Oct 27, 2007
Messages
2,365
Reaction score
196
very very interesting mate!

did you flash the argon to a new firmware to add the support for the DMS, D2A, D2B?

also on the cut legged wii, did you use alternate points?

did it use same points as the wasabi?

'Wasabus' The infectus version of Wasabi does not work with D2B chipsets. 'Yet'
 

NinjaXP

Inactive User
Joined
Aug 13, 2005
Messages
462
Reaction score
3
all my reading as said the argon is best and now i know it is compatible with the G2C-DMS, i think that is what i will get.

unless anybody has any good reason for me to chnage my mind??..

i think i will also get that wii clip to make life easier.
 

bigup

Member ++
Joined
Mar 12, 2006
Messages
533
Reaction score
25
Location
UK
all my reading as said the argon is best and now i know it is compatible with the G2C-DMS, i think that is what i will get.

unless anybody has any good reason for me to chnage my mind??..

i think i will also get that wii clip to make life easier.

as said before mate, you dont need to spend £30+ on a argon

go for a yaosm, wiikey, or winja deluxe

Ogs will do you a Yaosm for dirt cheap which will do the job, nice 5 wire install aswell
 

NinjaXP

Inactive User
Joined
Aug 13, 2005
Messages
462
Reaction score
3
as said before mate, you dont need to spend £30+ on a argon

go for a yaosm, wiikey, or winja deluxe

Ogs will do you a Yaosm for dirt cheap which will do the job, nice 5 wire install aswell

thanks mate for the advice...i just watched a 25 min vid on installing the argon...man it looked like a detailed job....you maybe right ....yaosm? :)
 

bigup

Member ++
Joined
Mar 12, 2006
Messages
533
Reaction score
25
Location
UK
thanks mate for the advice...i just watched a 25 min vid on installing the argon...man it looked like a detailed job....you maybe right ....yaosm? :)

yep, its all you need! Oggy is your man!
 
TEST
Top