Can anyone tell me how to get rid of this when my computer starts please

ttony

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 24, 2005
Messages
2,053
Reaction score
176
17A722BB-A0AC-46DD-8D68-FEBAFD2CBA92.jpeg
 

fus10n

VIP Member
VIP Member
Joined
Sep 5, 2016
Messages
1,093
Reaction score
796
It looks as if your cmos is being reset. Have you tinkered with it? Like opened it up and installed new stuff? If not then it could be battery
 

ttony

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 24, 2005
Messages
2,053
Reaction score
176
battery ? its a tower plugged in at the wall , is there anything I can do to stop it doing this ?

please
 

fus10n

VIP Member
VIP Member
Joined
Sep 5, 2016
Messages
1,093
Reaction score
796
battery ? its a tower plugged in at the wall , is there anything I can do to stop it doing this ?

please

Yeah there is a cmos battery, small silver round type on the mobo, which keeps your cmos settings backed up while its powered down.

It could also need you to just go into the Bios (press delete on that page) and select the boot drive. Then save and reset (usually f10) <---thats the easiest to try.

It could be that the cmos data is corrupt. Might be sortable by updating the bios.
 

ketmp

Satellite Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Sep 16, 2014
Messages
2,535
Reaction score
1,505
As mentioned by others, replace CMOS battery first. They're normally of type CR2032
 

ttony

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 24, 2005
Messages
2,053
Reaction score
176
O right not very tech minded but I’ll try the things you said
Thankyou
 

Spectre

Administrator
Staff member
Jnr Admin
Joined
Jun 3, 2001
Messages
40,503
Reaction score
4,740
Location
Airstrip One
O right not very tech minded but I’ll try the things you said
Thankyou
CR2032 batteries from the pound shop :). Last a couple of years...

Looks like your PC is automatically loading last known good boot. That's OK, need a new battery though.
 

ttony

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 24, 2005
Messages
2,053
Reaction score
176
Ok is it hard to put the battery in a pc tower
 

Spectre

Administrator
Staff member
Jnr Admin
Joined
Jun 3, 2001
Messages
40,503
Reaction score
4,740
Location
Airstrip One
Ok is it hard to put the battery in a pc tower
No, have a look in. There will be a socket with a silver-looking disc battery in it. There is a catch and when you press it the battery will pop out.
 

ttony

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 24, 2005
Messages
2,053
Reaction score
176
thanx there only 88p from tool station dearer at any other place ive looked
 

ttony

VIP Member
VIP Member
Joined
Jun 24, 2005
Messages
2,053
Reaction score
176
i have sorted it thanx put a new battery in it , that fixed the problem
 
TEST
Top