cables.xml

cryogenic

Inactive User
Joined
Aug 25, 2005
Messages
285
Reaction score
11
can anyone remember why we have close together frequencies in cables.xml

rudbox asking

does it make a sense to have freqs 402750 and 403000 ?
as new zapit picks up duplicates
 

mgb

Inactive User
Joined
May 9, 2005
Messages
3,939
Reaction score
29
Location
Bavaria
Check if the agc part of your box is able to handle a frequency shift of 250 khz.
Simply use a valid frequency and change it about 250 khz and do a scan.
In some areas such different frequencies are in use.
 

cryogenic

Inactive User
Joined
Aug 25, 2005
Messages
285
Reaction score
11
I can only see one NET id not ending in 000 in the dbox2 netid section
and that's 666750
 

cryogenic

Inactive User
Joined
Aug 25, 2005
Messages
285
Reaction score
11
Check if the agc part of your box is able to handle a frequency shift of 250 khz.
Simply use a valid frequency and change it about 250 khz and do a scan.
In some areas such different frequencies are in use.

mine works in both which is why it's curently duplicating and increasing the scan time
 

mgb

Inactive User
Joined
May 9, 2005
Messages
3,939
Reaction score
29
Location
Bavaria
Check a newer netid list and you can see whats going in a few areas.
 

cryogenic

Inactive User
Joined
Aug 25, 2005
Messages
285
Reaction score
11
If agc is working you need only one frequency. For the special areas agc must kick in.

which is the newest list, was looking at sticky in dbox2, was going to write a menu option to select, but I see there is a plugin setmylocation.rar but I can't download as it just says its a gif. If there is a newer list I may just do my own menu option for it.
 

Devilfish

DW Regular
Joined
Oct 22, 2005
Messages
14,269
Reaction score
198
Location
Dream world
I think that's where the setmylocation.conf file came from in the first place. I know Yido has added to it in the past and I've updated it twice so it should be up to date.
 

mgb

Inactive User
Joined
May 9, 2005
Messages
3,939
Reaction score
29
Location
Bavaria
Some special areas:

7 Kings NTL/EX C&W, 41050 666750 6952
Ealing - London N1L ,41069 642750 6952 NEW 14.11.2006
Hanwell 2 - W.London NTL/C&W, 41047 562750 6887
Oxford 1 NTL, 00020 578250 6887
Oxford 2 NTL, 00020 818250 6887
Stafford NTL, 00015 826250 6887
 

cryogenic

Inactive User
Joined
Aug 25, 2005
Messages
285
Reaction score
11
Some special areas:

7 Kings NTL/EX C&W, 41050 666750 6952
Ealing - London N1L ,41069 642750 6952 NEW 14.11.2006
Hanwell 2 - W.London NTL/C&W, 41047 562750 6887
Oxford 1 NTL, 00020 578250 6887
Oxford 2 NTL, 00020 818250 6887
Stafford NTL, 00015 826250 6887

thanks mgb,

i got the files I need from commando 7.5 save me some typing :)

I'll pass the above info onto rudbox
 

fishy123

Inactive User
Joined
Mar 23, 2005
Messages
592
Reaction score
6
so does this mean if you are in one of the affected areas that end in 000 or 750 scanning for channels wont be possible?
as the new zapit wont handle these steps in frequencies?
sorry if im sounding numb but i have read this thread a few times now and still come to that conclusion.
 

fishy123

Inactive User
Joined
Mar 23, 2005
Messages
592
Reaction score
6
the reason i ask is because i am in one of those areas so if you need any files off my box i can let u have them.
 

mgb

Inactive User
Joined
May 9, 2005
Messages
3,939
Reaction score
29
Location
Bavaria
If you use the old cables.xml with the new zapit you get all channels twice.
 

hacka

Inactive User
Joined
Jan 12, 2007
Messages
120
Reaction score
0
Location
England
so does this mean if you are in one of the affected areas that end in 000 or 750 scanning for channels wont be possible?
as the new zapit wont handle these steps in frequencies?
sorry if im sounding numb but i have read this thread a few times now and still come to that conclusion.

Just thought I'd mention the following:
On the Dbox I get all the channels the frequencies ending with 750.

As I was getting fewer channels on the dreambox which scanned the frequencies which all ended with 000, I thought I'd try editing the cables.xml by deleting all the frequencies ending with 000 & left the one's ending with 750, dreambox picked up nothing.

May be some 1 can shed some light on why this happens?
 
Last edited:
TEST
Top